A forgatókönyvírók után a színészek is előzetes megállapodásra jutottak a nagy stúdiókkal, de ettől még számos Disney és Marvel film premierdátuma változni fog.

118 nap után véget ért a SAG-Aftra által szervezett színészsztrájk, miután a szakszervezetek tárgyaló bizottsága egyhangúlag támogatta a Disneyvel, Netflixszel és más stúdiókkal kötött egyezséget.

A több mint 1 milliárd dollár értékű, három évre szóló szerződés tartalmazza a minimálbérek emelését és a streaming szolgáltatások által fizetett új bónuszt

– közölték a szakszervetek.

A megállapodás azt is jelenti, hogy ismét elindulhat a munka Hollywoodban, azonban számos film premierdátumát már biztosan át kell tenni.

A Variety összegyűjtötte a Marvel és Disney legjobban várt filmjeinek új premierjeit:

A Ryan Reynolds nevével fémjelzett Deadpool 3-at 2024. május 3. helyett július 26-án fogják bemutatni, amíg a júliusra tervezett Amerika kapitány: New World Order egészen 2025. február 14-ig csúszik.

A Florence Pugh főszereplésével készülő Thunderbolts megjelenése egészen 2025. júliusáig csúszott, amíg a Blade-re 2025- novemberéig kell majd várnunk.

Az Oroszlánkirály előzménytörténete, a Mufasa eredetileg 2024. július 5-én jelent volna meg, azonban karácsonyi élmény lesz belőle, ugyanis az eredeti dátum helyett december 24-én fog debütálni.

A Disney ezen felül beharangozott két másik premierdátumot, 2025. július 25-ét és 2025. november 7-ét, de eddig nem nevezték meg, hogy melyik filmek fognak ezeken a napokon megjelenni.

A két nagy stúdió filmjein túl számos más nagyköltségvetésű film csúszni fog a sztrájk miatt.

A nyolcadik Mission: Impossible film, amit az idén megjelent hetedik folytatásának szánnak eredetileg 2024. június 28-án jelent volna meg, de úgy néz ki, hogy csak 2025. májusában láthatjuk majd a filmet.

A Hang nélkül előzményfilmje, amely az űrlénymegszállás első napját meséli el, 2024. március 8-ról a Mission Impossible régi, 2024. június 28-i megjelenési dátumára került át, amíg a Spongya Bob film pedig 2025. május 23-ról 2025. december 19-re csúszott.

(Variety)

(Borítókép: SAG-AFTRA tüntetés. Fotó: GettyImages)