A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 5-1-re győzött a játéknap előtt még listavezető Újpest otthonában a jégkorong Erste Ligában. A mérkőzés a Fradi győzelme mellett egy hatalmas bunyóról marad emlékezetes.

Egy tavaly decemberben okozott súlyos sérülés miatt vett revánsot Yanick Turcotte, a Ferencváros jégkorongozója Pokornyi Dávidon, az Újpest játékosán a két csapat keddi meccsén. 

Pokornyi 2022 decemberében fékezés nélkül lökte palánkra az annak háttal álló Sarcia Antoninót, akinek megbicsaklott a nyaka, és mozdulatlanul terült el a jégen. Az FTC védőjét végül hordágyon kellett levinni a pályáról, kórházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört a nyakcsigolyája és zúzódott a térde.

A jégkorongozó sérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy pályafutását nem folytathatta, ezért októberben úgy döntött, 25 évesen befejezi pályafutását.

Az UTE–FTC derbin már az elejétől látható volt, hogy a ferencvárosi játékosok keresik az alkalmat, hogy odacsapjanak az újpesti hokisnak. A verekedés végül az első harmad végén, 3–0-s Fradi-előnynél tört ki Pokornyi Dávid és Yanick Turcotte között. A két játékos egyaránt ötperces kiállítást kapott a bunyó után.

Pokornyi a verekedés utáni szünetben az M4 Sportnak elmondta, Turcotte már a bemelegítésnél kihívta őt, amit örömmel elfogadott.

„Már a bemelegítésnél mondta, hogy szeretne valamit, mondtam, hogy hadd szóljon. Tudtam, hogy elég sokszor verekedett, gondoltam, beleállok, lesz, ami lesz.

Nem kötelező beleállni, de az én olvasatomban muszáj”

– mondta.

Furcsa, hogy mivel Turcotte szerződtetését múlt szerdán jelentette be a Ferencváros, egy olyan szabálytalanságot „bosszult meg”, amely csaknem egy évvel az ő érkezése előtt történt.

Verekedés a jégen

Míg más sportágakban egyből kiállítás és hosszú eltiltás is járhat érte, addig a jégkorongban megszokott, sőt már-már elvárt dolog, hogy időnként jól összeverjék egymást a játékosok. Ha valami nagy zűr van, leröpülnek a kesztyűk és a sisakok, majd indulhat a pofozkodás.

(Borítókép: Yanick Turcotte. Fotó: Francois Laplante/Freestyle Phot/Getty)