A hírességek gyakran utaznak repülővel, mégis kevesen mondhatják el azt, hogy egy járaton ültek kedvenc filmük főszereplőjével vagy egy híres zenekar énekesével. Bár kevés az esélye, hogy pont egy gépre szálljunk fel valamelyik hírességgel, de a sztárok még így is többször utaznak együtt „átlagemberekkel”, mint azt gondolnánk.

Egy légiutas-kísérő arról számolt be a The Sun-nak, hogy milyen, amikor egy sztár igénybe veszi a menetrend szerinti repülőgépjáratokat.

A hírességek teljesen más bánásmódban részesülnek, mint a többség, akiknek órákkal a járatuk indulása előtt meg kell érkezniük a repülőtérre. A sztároknak a legtöbb esetben elég 10-15 perccel a felszállás előtt megjelenniük a repülőtéren, mivel őket nagyon gyorsan átsegíti a személyzet a szokásos folyamatokon.

Természetesen nekik is át kell esniük az átvilágításokon, de az ő csomagjaikat és ruházatukat egy külön biztonsági zónában nézik át, majd onnan egy külön járművel viszik el a repülőgéphez. Az érkezésnél pedig ugyanúgy külön helyiségben esnek át a vámvizsgálaton és külön helyszínen kapják meg bőröndjeiket, hogy ne vegyék őket észre a civilek.

A külön procedúra része, hogy a sztárok az elsők, akik felszállhatnak a repülőgépre, hogy legyen idejük felölteni az álcájukat, hogy el tudjanak vegyülni az emberek között. Ez gyakran vicces szituációkat eredményez: a nevetséges parókáktól kezdve a repülőgépen fölösleges napszemüvegeken át, sok mindent láttak már a légiutas-kísérők, amivel a beolvadás helyett inkább felhívják magukra a figyelmet a sztárok.

Ezek a helyzetek rendkívül szórakoztatóak. Nem tudjátok, hányszor láttam már valakit egy híresség mellett ülni úgy, hogy fogalmuk sem volt arról, ki is valójában a szomszédjuk”

– fogalmazott a légiutas-kísérő.

Egy szakértő szerint a különleges bánásmód nem csak a hírességek életét könnyíti meg, hanem a repülőtér munkatársainak és a többi utasnak is egyszerűbb így az utazás.

„Valójában nem csak a hírességeknek kedvez a külön bánásmód, mivel a mi életünket is megnehezítené, ha a sztároknak az átlagos utasokkal együtt kéne átesniük a szokásos reptéri procedúrákon.

El tudják képzelni, mekkora káoszt okozna az, ha mondjuk Beyoncénak vagy Ryan Goslingnak is a várakozóban kéne üldögélniük, mint minden más utasnak?

Ugyanilyen helyzet alakulna ki a repülőgépeken is” – fogalmazott a szakértő.

(The Sun)

(Borítókép: Férfi egy repülőgépen. Fotó: GettyImages)