2000-ben mutatták be Dr. Seuss legendássá vált történetét Ron Howard rendezésében, Jim Carrey főszereplésével. Most több mint két évtized elteltével a színész ismét belebújik a kitalált karakter bőrébe.

Jim Carrey 2000-ben már egyszer ellopta a karácsony a Grincs (How the Grinch Stole Christmas) című filmben és óriási sikert aratott. Azóta készült egy animációs film is Dr. Seuss ugyanerre a névre keresztelt 1957-es könyvének adaptációjaként 2018-ban, amiben a címszereplő hangját Benedict Cumberbatch kölcsönözte.

Mind az eredeti film, mint az animációs változat követi a könyv cselekményét, amiben egy rossz kedélyű, cseles, zöld bundás lény kalandjait figyelhetjük, aki minden erejével próbálja megakadályozni a karácsonyt.

A családi alkotás rajongóinak azonban nem kell megelégednie két filmmel, ugyanis a Daily Mail arról számolt be, hogy a Grincs folytatása hamarosan elkészülhet, ráadásul Jim Carrey főszereplésével. A 61 éves színészt is megkeresték, hogy alátámassza a hírt, mivel ő korábban úgy nyilatkozott, nem igazán rajong az ilyen folytatásokért.

Amikor 10 év telik el azóta, hogy utoljára csináltad, hirtelen azt kérdezed magadtól, hogyan voltál erre képes...szóval az eredeti inspirációdat utánzod le

– magyarázta Jim Carrey.

Sőt a színész a Sonic, a sündisznó 2 megjelenését követően bejelentette, hogy szeretne visszavonulni, mert úgy érzi eleget tett már és a mostani interjújában megerősítette, hogy továbbra is komolyan gondolja azt, hogy nyugdíjazza magát, azonban amennyiben „az angyalok hoznak egy arany tintával megírt forgatókönyvet”, abban az esetben vállalni fogja a folytatást.

(Daily Mail)

(Borítókép: Jelenet a Grincs című filmből. Fotó: GettyImages)