Melissa Barrera, a Sikoly sorozat színésznője, kikerült a Sikoly VII című filmből, miután közösségi médiában kommentálta az izraeli-Hamász konfliktust.

Melissa Barrera, aki a 2022-es Síkoly filmben és annak folytatásában, a Sikoly VI-ban is szerepelt, a múlt hónapban kezdett el a Közel-Keleti konfliktusról posztolni a közösségi médiában. Az egyik Instagram-történetében így fogalmazott:

Egy olyan országból jövök, amelyet gyarmatosítottak” 

– írta Barrera egy mexikói zászló képe mellett, majd hozzátette:

Palesztina szabad lesz!”

Egy másik bejegyzésében Barrera így fogalmazott: „Gázát jelenleg koncentrációs táborként kezelik. Mindenkit sarokba szorítanak, nincs hova menni, nincs áram, nincs víz... Az emberek semmit sem tanultak a történelmünkből. És ahogy a történelmünk során, most is az emberek csendben nézik, ahogy mindez megtörténik. Ez népirtás és etnikai tisztogatás.”

Ezek a kijelentések láthatóan nem illettek bele a Spyglass Media és a Sikoly franchise képviselőinek elképzeléseibe, ami végül Barrera kirúgásához vezetett. A Post megkereste Barrera és a Spyglass Media képviselőit, hogy kommentálják a történteket, de egyelőre nem érkezett válasz.

Barrera első szereplésével a horrorsorozat globálisan körülbelül 48,2 milliárd forintot (137,7 millió dollár) hozott, míg a 2023 márciusában bemutatott Síkoly folytatása világszerte körülbelül 59,1 milliárd forintos (168,9 millió dollár) bevétellel felülmúlta az előző részt.

A Sikoly VII várható megjelenése 2025-re tolódott, mivel a színészek és írók sztrájkja miatt kénytelenek voltak elhalasztani a forgatást.

(Borítókép: Melissa Barrera. Fotó: Getty Images)