Freeportban egy viktoriánus kastélyban található a világ egyik legkülönlegesebb McDonald's étterme, ahol nemcsak a hagyományos gyorséttermi menüt kínálja, hanem különleges tenger gyümölcseit is, beleértve a nyári szezonban kapható homártekercseket.

A Maine állambeli McDonald's, amit sokan a világ legelőkelőbb gyorséttermének tartanak, igazán különleges hely a gyorséttermek világában. Mind a helyiek, mind a turisták odavannak érte, mert nem csak a szokásos gyorséttermi ételeket kínálja, hanem a tenger gyümölcseit is, beleértve a homárt, ami igazi ritkaság a menüjén.

Ez a különleges McDonald's étterem Freeport városában, a vízpart mellett található, de nem a megszokott, feltűnő arany boltívekkel hívja fel magára a figyelmet.

Ehelyett az étterem szinte beleolvad a környezetébe, mivel a Gore House-ban helyezkedik el, ami egy 1850-ben épült viktoriánus stílusú kastély. 1984-ben alakították át ezt az épületet McDonald's étteremmé, ami azóta egy rendkívül népszerű turisztikai látványossággá vált.

A McDonald's gondosan helyreállította a Gore-ház belsejét, mahagóni bútorokkal, faltól falig terjedő szőnyegekkel és maine-i művészek eredeti festményeivel díszítve.

Az étterem, amelyet „The McMansion” becenéven is emlegetnek, bekerült a 13 legikonikusabb McDonald's listájára. Ez az elegáns hely a hagyományos McDonald's menüt kínálja, de időnként különlegesebb, divatosabb ételeket is felvonultat a vendégek számára.

Nyáron ez a McDonald's különösen híres a homártekercsek felszolgálásáról. A turisták és a helyi lakosok egyaránt rajonganak ezért az ínycsiklandó, előkelő tengeri finomságért, amit gyakran hasonlítanak össze a helyi vendéglátóhelyek által kínált tenger gyümölcseivel. 2000-ben a McDonald's még tovább növelte a kényelmet, egy drive-thru kialakításával, így a helyiek még egyszerűbben élvezhetik a kínálatot.

Kezdetben a helyi közösség nem fogadta kitörő lelkesedéssel a McDonald's megjelenését városukban. A döntés, hogy a Gore House-t McDonald's étteremmé alakítsák, az 1980-as évek közepén országos figyelmet kapott. A New York Times beszámolója szerint a lakosok megosztottak voltak a McDonald's városba hozatalának ötletével kapcsolatban, néhányan aggódtak, hogy ez rontani fogja a város esztétikai megjelenését.

Amit ott csinálunk, az valóban egyedülálló a tervezés, az idő és az erőfeszítés mennyiségét tekintve” 

– mondta a gyorséttermi lánc képviselője. 

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy befektetéseinkkel összhangba hozzuk az éttermet a környezettel, a helyi történelemmel, a közösséggel és az ott élő emberekkel” – tette hozzá. 

(Borítókép: Freeportban egy viktoriánus kastélyban található a világ egyik legkülönlegesebb McDonald's étterme. Fotó: YouTube)