A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) kapott pénzt osztja szét az Európa-bajnokságra való kijutást kiharcoló játékosok között.

A Sportal értesülései szerint a sikeres EB-kvalifikációval 9,5 millió eurós juttatást kap az MLSZ az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), ez átváltva 3,6 milliárd forint. A szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a pénzt több részre osztják majd.

A játékosok a 3,6 milliárd forint 35 százalékát, vagyis 1,26 milliárd forintnak megfelelő eurót fognak kapni – természetesen megosztva egymás között az összeget. A nyolc mérkőzésen 28 labdarúgó lépett pályára, de volt hat olyan játékos, aki ugyan szerepelt a keretben, de nem kapott lehetőséget egyetlen tétmérkőzésen sem.

Ha abból indulunk ki, hogy a fenti összeget 34 felé osztja az MLSZ és mindenki egyenlően részesedne belőle, akkor fejenként valamivel több, mint 37 millió forintot kapnának.

A realitás talaján maradva: vélhetően nem fog ugyanakkora összegben részesülni az a játékos, aki egyetlen percet sem játszott, mint például Szoboszlai Dominik.

Emellett Marco Rossi és segítői is kapnak egy szeletet a tortából: nekik a 3,6 milliárd forint 15 százalékát szánja az MLSZ, vagyis 540 millió forint a rájuk vonatkozó keret.

Újabb 35 százalékot (1,26 milliárd forint) az Európa-bajnoki részvétel költségeire (utazás, szállás, étkezés stb.) különíti el a szövetség. A fennmaradó 15 százalékot (540 millió forintot) sem tartja meg az MLSZ, ezt az összeget a hazai utánpótlásban költi majd el a szövetség a tervek szerint.

(Borítókép: Magyar labdarúgó-válogatott. Fotó: Sebastian Frej/MB Media/Getty)