Kiválasztották az ország karácsonyfáját, mely hétfőn érkezik – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – a Kossuth Lajos térre.

Országgyűlés Sajtóirodájának közleményéből kiderül, hogy az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

Az idén a felajánlott fák közül idén egy nagyjából 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

Vasárnap 16 órától a fenyőfa szállítása miatt lehet számítani forgalomkorlátozásra. A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

A közlemény azonban figyelmezteti a sofőröket arra, hogy a szállítás időpontja változhat, ugyanis szeles időjárás esetén nem biztonságos a fa, daruval történő kiemelése.

(MTI)

(Borítókép: Az ország karácsonyfájának felállítása 2020-ban. Fotó: Czerkl Gábor/Index)