Az amerikai étteremlánc jelenleg 1850 étteremmel rendelkezik, de üzleteik számát tovább növelik, ráadásul a mi régiónkban.

A magyar sajtóban már 2016-ban és 2018-ban is felröppentek hírek a Five Guys esetleges magyar egységéről, azonban most már biztos: hazánkban is üzletet nyit az amerikai gyorsétteremlánc – írja a Refresher a parameter.sk-ra hivatkozva.

A Monterock International nevű cég engedélyt kapott a Five Guys étterem működtetésére Közép- és Kelet-Európában. Ennek értelmében a cég két éttermet vesz át Ausztriában és 2028-ig sokszámos üzletet hoznak létre Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, valamint nálunk, Magyarországon is. Az első új Five Guys jövő tavasszal Prágában nyílik meg, a magyarországi egység helyéről és megnyitásának tervezett időpontjáról még nem érkezett hír.

A gyorsétteremlánc első üzletét 1986-ban nyitotta meg Virginiában, azóta pedig a fél világot meghódította már, sőt állítólag Barack Obama volt amerikai elnök egyik nagy kedvence.

Az éttermek árai azonban nem olyan kedvezőek. Egy hamburger átszámolva nagyjából 4600 forint, egy kis krumpli pedig 2000 forintba kerül a jelenlegi üzletekben.

(Refresher)

(Borítókép: Barack Obama a Five Guys-ban. Borítókép: GettyImages)