A 31 éves Nataliya Kuznetsova számos súlyemelési rekordot tart, de a közösségi médiában is hatalmas sikere van, elsősorban a kinézete miatt. Az orosz testépítőnőről készült fotók sokkolóak és megdöbbentőek.

173 centiméter magasságával és 125 kilogrammos súlyával Kuznetsova valósággal kiemelkedik a nőtársai közül. Ez az eredmény azonban nem jött könnyen: évekig tartó kemény munka és elkötelezettség áll mögötte. Gyermekkorában, amikor még csak 40 kilót nyomott, édesapja tanácsára kezdett el edzeni, hogy erőt és önbizalmat szerezzen. Máig az apja szavai inspirálják őt a fejlődésben.

Meg tudod csinálni, meg kell csinálnod. Ha van elég bátorságod elkezdeni, akkor sikerülni fog

– idézte édesapja szavait a Nataliya Kuznetsova, aki 14 éves korától kezdve rendszeres látogatója az edzőtermeknek. A kemény munka idővel meghozta a gyümölcsét, a fiatal tehetség 16 évesen regionális bajnoki címet szerzett, majd 2014-ben több világrekordot is megdöntött különböző súlyemelő számokban.

Kuznetsova sikere persze nemcsak az edzéseken, hanem a gondosan kialakított, kiegyensúlyott és fehérjékben dús napi étrendjén is múlik. Reggelire például hat főtt tojást, zabot és gyümölcsöt fogyaszt. Napközben fehérjeturmixokat iszik, ebédre és vacsorára pedig változatos, tápanyagokban gazdag ételeket választ, mint például marhahús, brokkoli, édesburgonya, görög saláta, lazac, rizs és zöldségek. A napot gyakran egy könnyű, de tápláló joghurttal zárja, melyet bogyós gyümölcsökkel és mogyoróvajjal tesz ízletesebbé.

Elmondása szerint bár rengeteg pozitív visszajelzést kap, néha negatív kritikákkal ées megjegyzésekkel is szembesül. Ezekkel kapcsolatban ő határozott álláspontot képvisel. 

Több ezer pozitív hozzászólást kapok, de vannak olyanok is, akik megmondják, hogyan éljek, és mit kellene szerintük tennem. A gyűlölködőket egyszerűen blokkolom

– mondta egy interjúban Nataliya Kuznetsova.

(Borítókép: Nataliya Kuznetsova. Fotó: YouTube)