Ritkán látható jeleneteknek lehettek szemtanúi a Leicester City-Watford talákozóra kilátogató szurkolók. Jamie Vardynak egy pillanatra „elmentek otthonról”.

Akinek nem csengene ismerősen Jamie Vardy neve az bizonyára kevésbé követte az angol foci legutolsó éveit. Vardy korábban gólkirály volt a Premier League-ben, és alapembere volt a 2016-ban gigantikus meglepetésre bajnoki címet nyerő Leicester City csapatának. A rókák a bajnoki cím óta évről évre egyre lentebb kerültek a bajnoki tabellán, míg végül az előző szezonban kiestek az angol első osztályból. A gárda csapatkapitánya és egyben gólfeleőse, Vardy azonban maradt, a Leicester pedig jelen állás szerint jövőre ismét a Premier League-ben szerepelhet, hiszen 17 forduló után három pontos előnnyel vezeti az angol másodosztályt.

A felvezetésről ennyit. De hogy miért volt különleges a Watford elleni összecsapás? Jamie Vardy-t ezúttal csereként 0-0-ás állásnál küldte be az edzője, hogy lendítsen a csapat játékán. Ezt a csatár meg is tette, ugyanis az ő duplájával nyert végül a gárda 2-0 arányban, amellyel vezeti a másodosztály tabelláját. A két dupla mellett Vardy-nak volt egy ordító ziccere, amit azonban kihagyott.

Az eset után váratlanul ököllel arcon ütötte magát a csapatkapitány, akit ezután a társai próbáltak csillapítani.

Vardy mentségére legyen, hogy volt miért dühösnek lennie magára, ugyanis a fenti jelenet még 0-0-ás állásnál történt, így akár sokkal nagyobb jelentősége is lehetett volna, ha a rutinos csatár nem szerez több gólt is a meccsen. Mindenesetre ritkán látott módja ez a feszültséglevezetésnek – pláne a futballpályán. Vardy két találata az alábbi összefoglalóban megtekinthető.

(Borítókép: Jamie Vardy. Fotó: Tony Marshall/Getty)