Dr. Dan Bockmann amerikai csontkovács a saját YouTube-csatornáján számol be rendszeresen arról, hogyan küzd meg a negyedik stádiumú vastagbélrákkal, amely betegséget 2021-ben diagnosztizálták nála. Bár az orvosok a halálát jósolták, Bockmann szerint ő boldogabb, mint valaha.

Dr. Dan Bockmann texasi csontkovácsot 2021-ben diagnosztizálták negyedik stádiumú vastagbélrákkal. Egy teniszlabda méretű daganatot találtak a testében, majd később áttéteket a tüdejében és a májában. Dr. Bockmann rendkívüli életszemlélettel és eltökéltséggel reagált a halálos ítéletre: bár az orvosok mindössze hat hónapot adtak neki, ő képtelen volt elfogadni ezt, azóta is eltökélten küzd a betegség ellen.

Létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen rendszeresen megosztja a tapasztalatait a rák elleni küzdelméről. Egy videóját, amelyben őszintén beszél a betegséggel kapcsolatos érzéseiről és gondolatairól, eddig több mint 500 ezren nézték meg.

Sokkal boldogabb vagyok, mint eddig valaha. Tele vagyok életenergiával, tettrekész vagyok, ez egy hihetetlen mellékhatása a ráknak!

– mondta Dr. Bockmann a videóban. Hozzátette, hogy a kialakult helyzetbe mostanra teljesen belenyugodott, ráébredt ugyanis arra, hogy az életben semmit sem kell túl komolyan venni, valamint a legkisebb dolgoknak lehet a legjobban örülni.

A csontkovács mostanra számos kemoterápiás és sugárkezelésen van túl, illetve részlegesen eltávolították a máját és a vastagbelét. Bár az orvosok szerint csak 15 százalék esély van arra, hogy öt évnél tovább éljen, Dr. Bockmann nem hagyja, hogy ezek a becslések meghatározzák a jövőjét.

Ezek csak számok, nem győzhetnek le! 

– mondta határozottan ellenére annak, hogy nemrégiben egy újabb daganatot felfedeztek a hasnyálmirigyében, ami további kihívások elé állította őt. Dr. Bockmann ugyanakkor nem engedte, hogy mindez eltántorítsa őt az élet iránti szeretetétől. 

Azt tervezem, hogy 100 éves koromig fogok élni, nem adom fel!

(Borítókép: Dr. Dan Bockmann. Fotó: YouTube)