Egy helyi sajtóhír szerint a Szombathelyi Haladás futballcsapata csődbe mehet. A hírek szerint a játékosok és az alkalmazottak hónapok óta nem kapnak fizetést, azonban az NB II-ben szereplő szombathelyi együttes vezetősége közleményben cáfolta a 104 éves klub esetleges megszűnését. Halmosi Péter, Haladáshoz ezer szállal kötődő volt válogatott labdarúgó szerint a bajok nem most kezdődtek, és szeretett csapata helyzete elkeserítő – számolt be a Magyar Nemzet.

Ugytudjuk.hu írta meg először, hogy a Szombathelyi Haladás decemberben akár csődbe is mehet, ha az egyesület mögött álló gazdasági társaság nem rendezi a mostanra felhalmozott adósságait. A futballcsapat vezetősége felháborodott közleményben reagált a megjelent hírekre, egyúttal cáfolta a megszűnés veszélyét. A Magyar Nemzet felkereste az üggyel kapcsolatban a klub korábbi legendás középpályását, Halmosi Pétert, aki igencsak negatív képet festett szeretett klubjáról.

„A bajok nem most kezdődtek, már akkor voltak gondok, amikor még én is a csapat tagja voltam. Akkor el is mondtam, hogy rossz irányba megy a Haladás, de emiatt lázadónak bélyegeztek, és az utolsó fél évemben kitettek az első keretből. Ahogy én látom, azóta csak még rosszabb lett a helyzet” – nyilatkozta Halmosi. 

A Haladás azért annyit hozzátett a közleményükben, hogy „az alkalmazottakkal egyeztetve dolgoznak a nehézségek megoldásán”, így bizonyára minden azért nincs rendben a klub háza táján, ám próbálják elkerülni a tradicionális csapat megszűnését. Ennek sikerében Halmosi is reménykedik:

A Haladás egy 104 éves klub, nem szűnhet meg, az kizárt!

Valahogy meg kell oldani a problémát, és én szorítok a legjobban azért, hogy a csapat visszaszerezze a régi fényét” – mondta a korábbi válogatott játékos, aki szerint a problémát azoknak kéne megoldaniuk, akik idáig juttatták a Haladást. 

„Ha szükség van rám, itt vagyok, ezt mindig is hangoztattam, de eddig senki nem keresett. A jelenlegi helyzethez azonban biztos nem adnám a nevemet, ahhoz tiszta és rendezett viszonyokra lenne szükség.

Azoknak kell megoldaniuk a problémákat, akik idáig vezették a Haladást”

(Borítókép: Szombathelyi Haladás stadionjának a bejárata. Fotó: Varga György/MTI)