Az egyik legnagyobb angol sportoldalnak, a Sky Sports-nak adott interjút Mohamed Szalah, a Liverpool világsztár szélsője, aki röviden kitért Szoboszlai Dominikra is.

Mohamed Szalah kitűnő formában van a Liverpoolban az idei szezonban: az eddig lejátszott 18 meccsen összesen 12 gólban vállalt főszerepet, ezeket vagy saját maga rúgta, vagy előkészítette. A Liverpool történetének egyik legeredményesebb játékosa közelít a 200. góljához a klub színeiben – jelenleg 198-nál tart. 

Az egyiptomi támadó a Sky Sportsnak adott interjújában néhány szurkolói kérdésre is válaszolt. Az egyik kérdésben a nyári igazolásokról faggatták a liverpooli klasszist, itt többek között szóba került Szoboszlai Dominik is – szúrta ki a Mandiner.

Szoboszlai Dominik eddig 13 bajnokin lépett pályára, ezek mindegyikén a kezdő csapat tagjaként futott ki a gyepre, azonban még csak egy gólt szerzett (valamint kiosztott két gólpasszt is – a szerk.), ami miatt néhány szurkoló már kritizálta. Szalah viszont védelmébe vette a magyar válogatott csapatkapitányát.

„Nagyon jól kezdett, de nem akarom, hogy a szurkolók nyomást helyezzenek rá, csak hagyják játszani és élvezni a focit. Adjunk neki időt, hogy kifejezze magát, nem kell egyből azt mondani, hogy ő jelenti a következő lépést vagy a következő lépcsőfokot. Még mindig csak egy kölyök, pár hónapja érkezett. A Liverpool szurkolói részéről hatalmas az elvárás, ami nyomást jelenthet, láttunk már ilyet korábban is. Egyébként egy kedves srác, igazán nyugodt” – mondta az egyiptomi játékos a csapattársáról.

(Borítókép: Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik. Fotó: John Powell/Getty)