Jane Dipika Garrett az első plus size modell, aki bekerült a Miss Universe világversenybe. A molett nepáli szépség a legjobb 20 közé verekedte be magát.

A plus size modellek évek óta jelen vannak a szépségiparban, hogy bizonyítsák: bármilyen testmérettel lehet valaki szexi, dögös, vonzó és szép. Mindez ugyanis nem a centik vagy a kilók függvénye, csak egy kis önbizalom és igényesség kell hozzá. 

A Miss Universe szépségversenyen Nepál képviseletében felvonuló Jane Dipika Garrett hatalmas lépést tett a molett nők elfogadása érdekében. A modell kampánybeszéde a testpozitivitásra épült, de a hormonális problémákat és az abból fakadó hangulati instabilitást is megemlítette, mint olyan tényezőket, amelyek depresszióhoz vezethetnek – írta meg a life.hu.

Én kaptam a legnagyobb tapsot, és ez olyan jó érzés volt, úgy éreztem a jelenlétem áttörést hozhat a női szépség megítélésében

– idézi a DailyStar Garrettet. 

A modell hormonproblémákkal is küzdött, és egy időben a trollok is megtalálták a közösségi médiában, akik bálnának, hányingert keltőnek nevezték. Ugyan eleinte mindezt nehezen kezelte, szerencsére mára már a helyén tudja kezelni a rosszindulatú megjegyzéseket is. 

Garrett egyébként 90 lány között zárt a 20. helyen a szépségversenyen, ezzel ő lett az első nő, aki a Miss Universe történelmében a döntőbe került. 

(Borítókép: Jane Dipika Garrett. Fotó: Hector Vivas/Getty)