A Manchester City edzője, Pep Guardiola kicsit odaszúrt a Sky Sports csatorna szakértőinek, amit Jamie Carragher nem hagyott annyiban.

A Premier League idei szezonjának egyik nagy kérdése, hogy vajon a Manchester City meg tudja-e védeni a tavalyi bajnoki címét, és ezzel zsinórban negyedik alkalommal képes-e elhódítani az angol klubfutball legrangosabb trófeáját. Elemzők, szakértők és a rajongók is folyamatosan találgatják a lehetséges végkimeneteleket. A manchesteri kékek edzője, Pep Guardiola híres kimért, diplomatikus megnyilvánulásairól, azonban nemrég tőle szokatlan stílusban szólt be a Sky Sports elemzőstábjának.

Jamie Carragher, Gary Neville és Micah Richards arról értekezett ugyanis a műsorban, hogy mennyi esélye van a City-nek a bajnoki címre. A jelenlévők abban végül megegyeztek, hogy kevesebb esély van arra, hogy a Manchester City nyeri a Premier League-et. Az esetre azóta Guardiola is reagált:

„Tisztában vannak azzal, hogy mennyire nehéz. Ha nem lenne nehéz, akkor Gary Neville nyert volna zsinórban négy bajnoki címet, amikor a legerősebb Manchester Unitednek volt a tagja, de nem nyert. Jamie Carragher egyet sem nyert, Micah Richards sem nyert zsinórban négyet. Soha.

Sokkal kisebb az esély arra, hogy bekövetkezik, mint arra, hogy nem”

– mondta Guardiola a City hétvégi Tottenham elleni 3–3-s döntetlenjét követően, miután a Sky elemzői stábja kritikát fogalmazott meg csapatával szemben.

Nem kellett sokat várni a válaszra, Jamie Carragher a Twitteren válaszolt a katalán edzőnek:

„Valószínűleg én is nyertem volna egyet, ha a Liverpool egy állam tulajdonában lett volna, amely olyannyira kihasználta a szabályokat, hogy 115 vádpontban folytatnak ellene vizsgálatot” – írta Carragher, majd hozzátette, hogy ő valójában megdicsérte Guardiola csapatát a Spurs elleni meccs után. A tweetjében egyébként arra utalt, hogy a Manchester City egy katari sejk tulajdonában van, és azzal vádolják, hogy 115 pontban vétett a pénzügyi fair play szabályai ellen. 

(Borítókép: Jamie Carragher. Fotó: Visionhaus/Getty)