Az első üzlet várhatóan 2024-től fogadja a vendégeket.

A McDonald’s új étteremláncot indít útjára, amelyet CosMc’s-nak nevezett el. A világ kétségkívül legnépszerűbb gyorsétteremlánca eddig kevés részletet osztott meg a projektről, de annyi már biztos, hogy 2024-ben nyitnak meg.

A Fox Bussiness értesülései szerint az új márkanév alatt üdítőket, kávékat és egyéb italkülönlegességeket fognak árulni a vendégeknek.

A hagyományos, McDonald's logó az új márkajelzésű éttermek sajátossága is lesz, így csak a név és a kínálat változik, a külső és a belső viszont egy hagyományos mekijére fog hasonlítani. A héten egy új épület jelent meg az Egyesült Államokban, méghozzá az Illinois állambeli Bolingbrook városában, amelyen a McDonald’s márka megszokott betűivel és sárga színével a CosMc felirat virít, így ez az első új üzlet, amely nyilvános. A menüt is meg lehet már tekinteni. Ezen árak még nem, de a termékek már szemrevételezhetők. A spin-off láthatóan valóban italokra fog fókuszálni, az étlapon ugyanis csak teák, limonádék és különböző kávéfajták láthatóak, néhány édességgel kiegészítve. Természetesen a jól megszokott „drive” is kiépítésre került.

„A CosMc’s jelenleg kis formátumú koncepció, amely a McDonald’s teljes DNS-ével rendelkezik, de a saját, egyedi személyisége is megvan” – mondta Chris Kempczinski, a McDonald’s vezérigazgatója. 

Az új márka neve CosMc-től, a McDonaldland kabalafigurájától származik, aki az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején jelent meg reklámokban. CosMc egy űrlény volt az űrből, aki a McDonald’s ételeire vágyott. A meki korábbi tervei, hogy a hamburgerbizniszen túl is terjeszkedjen mind-mind kudarcot vallottak, ezért különösen fontos, hogy ezt a kezdeményezést sikerre vigyék.

(vg.hu)

(Borítókép: McDonald's logó. Fotó: SOPA Images/Getty)