Első körben közel negyven nevet hozott nyilvánosságra a Sziget, abból a több száz fellépőből, akik Magyarországra látogatnak jövő nyáron.

A Sziget szervezői kedd délelőtt bejelentettek negyven fellépőt, akik ott lesznek a 2024-es fesztiválon. A leghíresebb bejelentett fellépők között megtaláljuk Sam Smitht, Fred again..-t, a Stormzyt és Martin Garrixet is.

Eddig négy nagyszínpados főfellépő jelzett vissza a meghívásunkra, és reményeink szerint már jövő év elején tovább bővül a Nagyszínpad két esti, kiemelt sávjában fellépő headliner szintű világsztárok sora

– írta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője közleményében.

A legnagyobb durranásnak talán Fred Gibson, azaz Fred again.. számít, aki jelenleg az egyik legfrissebb, mégis legnagyobb név az elektronikus zenei szférában. Mellette természetesen mindenki talál a zenei ízlésének megfelelő produkciót a felsorolt listában, a nagyszínpadon pedig Fred Gibson mellett láthatjuk majd még Sam Smith, Stormzy vagy a One Direction tagjaként ismertté vált Louis Tomlinson. Érkezik majd a Four Tet is és visszatér majd a Big Thief, az Aurora, a Fontaines D.C és a Crystal Fighters is.

A Jubileumi 30. Sziget Fesztivált 2024. augusztus 7-12. között tartják majd meg.

„Már az idei Sziget alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mekkorát fejlődött a fesztivál szinte minden téren a 2022-es Szigethez képest,

az eddigi early bird jegyeladásokból pedig azt látjuk, hogy hatalmas az érdeklődés a 2024-es fesztiválra

– jegyezte meg Kádár Tamás.

„A mostani bejelentésből pedig, ami egyelőre csak az első csomag, már az is kiderül, hogy jövőre ugyanúgy jelen lesznek majd a Szigeten nagy világsztárok, aktuális előadók és frissen felfedezett, kurrens zenei különlegességek is, így műfajtól függetlenül mindenki kedvére válogathat az erős és izgalmas zenei kínálatból” – tette hozzá a főszervező.

Az eddig kiemelt nevek mellett színpadra áll majd még Elton John nagy kedvence, Joesef, aki minden bizonnyal ízelítőt ad majd az idén megjelent debütáló albumáról is, de érkezik Belgium egyik legfontosabb zenekara, a Warhaus, a görög származású Argy és „Berlin-tecnhó királynője”, Ellen Allien is.

Az eddig bejelentett előadókról és a 2024-es Sziget Fesztiválról további információkat a sziget.hu oldalon talál.

(Borítókép: Sziget nagyszínpad 2023. Fotó: Kaszás Tamás/Index)