Bölcsővel együtt tornádó kapott fel egy négy hónapos csecsemőt az amerikai Tennessee államban. A kisded csodával határos módon túlélte.

Hatalmas tornádó pusztított az amerikai Tennessee államban, ahol több ház is a földdel lett egyenlő. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Clarksville városában az egyik családi fészekben éppen a bölcsőjében aludt egy négy hónapos csecsemő, amikor lecsapott a vihar.

A tornádó lekapta az épület tetejét majd bölcsőstül magával ragadta a kisbabát, mielőtt az egész házat lerombolta volna.

A csecsemő édesanyja, Sydney Moore éppen az egyik hálószobában tartózkodott az egyéves kisfiával, amikor meghallotta a szél zúgását. Ekkor gyorsan a gyerekére ugrott, hogy a testével védje őt, miközben rájuk omlottak a falak. Eközben az újszülött gyermekét a tornádó elsodorta a családtól. A történteket a gyerekek édesapja a nappaliból nézte végig és azonnal a kisbabájuk után ugrott. Bár sikerült belekapaszkodnia a bölcsőbe, a tornádó őt is felkapta.

„Végig a bölcsőbe kapaszkodott, körbe-körbe forogtak a levegőben, mígnem a tornádó kivetette őket magából” – mesélte a párja beszámolója alapján Moore, akinek ez idő alatt sikerült kiszabadítania önmagát és a kisfiát a romok alól. Ezután 10 percig kétségbeesetten keresték a négy hónapos kisbabát.

„Biztos voltam benne, hogy meghalt, és soha nem találjuk meg. De istennek hála, itt van” – nyilatkozta a WSMV 4 csatornának az édesanya, aki végül egy kidőlt fán fekve, az esőben találta meg a gyermekét – élve. Bár a házuk az enyészeté lett, a család tagjai kisebb vágásokkal és zúzódásokkal túlélték a természeti katasztrófát. A legsúlyosabb sérüléseket az édesapa szenvedte el, eltörött a karja.

(Borítókép: Egy kisbabát a magasba dobnak. Illusztráció: Getty Images)