Hatalmas pénzösszeggel lett gazdagabb a Ferencvárosi TC, miután tegnap döntetlen meccset játszott a Fiorentinával és második helyen továbbjutott az UEFA Európa Konferencia Liga F csoportjából. A Fradi eddig mind a hat meccse alkalmával növelte a bevételeit, ha pedig a továbbiakban is jól szerepelnek, még több pénzt kaphatnak.

Tegnap este 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárosi TC az olasz ACF Fiorentinával a budapesti Üllői úton, így a 9. kerületi futballcsapat második helyen továbbjutott az UEFA Európa Konferencia Liga F csoportjából. Az eredmény nemcsak nagyobb presztízst, de jókora pénzösszeget is hozott a klubnak, ugyanis minél jobban szerepel egy csapat az európai kupán, annál busásabb jutalomban részesül.

A csütörtöki döntetlenért például 166 ezer eurót, mintegy 63 millió forintot kapott a Fradi, a továbbjutásért pedig további 325 ezer eurót, vagyis 123 millió forintot.

Az Origo beszámolója szerint a csoportkörbe jutásig lejátszott meccsekkel, valamint a hat csoportos meccsen elért két győzelemmel és négy döntetlennel, illetve a továbbjutással az idei kupaszezonban eddig összesen 6 millió 78 ezer 400 euróval, mai árfolyamon nagyjából 2 milliárd 300 millió forinttal gazdagodott a magyar bajnok.

Mind a hat meccsen növelte a bevételeit

Mivel a Fradi az első magyar csapatként végzett veretlenül egy európai kupa csoportkörében, így mind a hat meccsen növelte a bevételeit. A szerb Csukaricski elleni két győzelemért és a Fiorentina, valamint a belga Genk ellen elért négy döntetlenért összesen mintegy 1,6 millió euró járt. Ezen felül kapott még pénzt a csapat a korábbi selejtezős szereplésért az elmúlt tíz éves UEFA-együtthatója alapján és a már említett, csoportból való továbbjutásért is. Így jön ki a fentebb említett több mint hatmillió euró.

A Ferencváros a Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe jutásért lép pályára februárban, az Európa-liga egyik csoportharmadikja ellen, ahol komoly sztárcsapat is várhat a zöld-fehérekre. Ha azonban a játékosok továbbra is jól szerepelnek, még több pénzt kaphatnak:

  • a 16 közé jutás 600 ezer (227,88 millió forint),
  • a 8 közé jutás 1 millió (379,80 millió forint),
  • a 4 közé jutás 2 millió (759,60 millió forint),
  • a döntőbe jutás 3 millió (1,14 milliárd forint),
  • a bajnoki cím további 2 millió eurót (759,60 millió forint) ér.

A hírportál emlékeztet, hogy az előző idénybeli nemzetközi szerepléssel 9,48 millió eurót, mai árfolyamon 3 milliárd 618 millió forintot keresett a Fradi. A magyar csapat akkor a Bayer Leverkusen ellen esett ki az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A Konferencia-ligában a legalacsonyabb az UEFA pénzalapja, amelyből részesülnek a csapatok, a legnagyobb pénzt pedig továbbra is a csúcsnak számító Bajnokok Ligája fizeti. Ebben az idényben ott csak a csoportkörbe jutásért 15,64 millió euró járt a kluboknak.

(Borítókép: A Ferencvárosi TC csapata. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)