Jürgen Klopp is megszólalt a magyar válogatott csapatkapitányáról a mérkőzés után.

A Premier League 17. fordulójában az addig éllovas Liverpool hazai pályán nem nem tudta legyőzni a Manchester United gárdáját. A meccs vége 0-0-ás döntetlen lett. A Liverpool edzője, Jürgen Klopp 60 perc után lehozta Szoboszlai Dominikot a pályáról, akinek eddig ez volt a leggyengébb meccse a vörösöknél. 

Ezek után nem csoda, hogy angol lapok sem udvariaskodtak a negatív kritikával Szoboszlaival kapcsolatban. 

A Goal.com szerint „csak árnyéka volt annak a nagyszerű játékosnak, aki elkápráztatta a közönséget a szezon elején”. A 90min.com pedig úgy fogalmaz: „Olyan volt, mint egy lyukas szita, minden átment rajta. A magyar játékos leggyengébb teljesítménye eddig vörös mezben”. 

A goal.com a 10-es skáláján mindössze 3-as osztályzatot adott Szoboszlainak, ilyen rossz pontszámot csak Darwin Nunez kapott még a csapatból.

Klopp a mérkőzés után beszélt Szoboszlai lecseréléséről is. A német edző kiemelte, hogy továbbra is kivételes játékosnak tartja a magyar válogatott csapatkapitányát, de szerinte még mindig nagyon fiatal.

„Talán két-három mérkőzéssel ezelőtt volt olyan, amikor az első benyomásomhoz képest nyilvánvalóan látni lehetett némi fejlődést tőle. Mindig is világos volt, hogy nem fognak mindig ilyen jól menni a dolgok. Még nagyon fiatal, de ma sok nehéz helyzet volt, majd elvesztettünk néhány labdát, és ennek semmi köze nem volt a cserékhez vagy bármihez, egyszerűen csak vannak lehetőségeid, és rendszert akartunk váltani, és ilyenkor gondolkodnod kell”

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: John Powell/Getty)