A magyar csodagyerek, Szoboszlai Dominik, új csúcsot hódított meg - ő lett a Liverpool legértékesebb focistája, aki hétfőn a csapattársaival karácsonyi látogatást tettek az Alder Hey Gyermekkórházban.

A legfrissebb futballhírek szerint Szoboszlai Dominik, Magyarország futball büszkesége, újabb történelmi mérföldkőhöz érkezett: a Liverpool FC-nél mostantól ő a legdrágább játékos. A német Transfermarkt legújabb jelentése szerint Szoboszlai piaci értéke hihetetlen magasságokba emelkedett, elérve a 75 millió eurót, ami lenyűgöző, körülbelül 28,65 milliárd forintos összeg.

Szoboszlai Dominik, aki már korábban is hírnevet szerzett magának a nemzetközi futballpályákon, most újabb sikertörténettel gazdagítja karrierjét. A Liverpoolnál történt érkezése óta folyamatosan bizonyítja rátermettségét, minden bajnoki meccsen kezdőként tündökölve. Ezzel nem csak a szurkolók, de a szakértők elismerését is kivívta.

A Transfermarkt frissítése szerint Szoboszlai értéke most már egyenlő a csapattársa, a kolumbiai Luis Diaz értékével, ami szintén 75 millió euró, azaz körülbelül 28,65 milliárd forint. Ez a fejlődés különösen figyelemre méltó, tekintve, hogy a Liverpool harmadik legértékesebb játékosa, Trent Alexander-Arnold „csak” 70 millió eurót ér, ami körülbelül 26,74 milliárd forint. Szoboszlai sikerének fényében még a Manchester United sztárjai, Marcus Rashford és Bruno Fernandes is elmaradnak mögötte, mindkettőjük értéke 70 millió euróra csökkent, ami körülbelül 26,74 milliárd forint.

Míg Szoboszlai értéke az egekbe szökött, mások kevésbé voltak szerencsések. A Manchester United két szupersztárja Mason Mountja és Casemiro értéke jelentősen csökkent, míg a Newcastle Sandro Tonalija 18 millió euróval esett vissza, ami körülbelül 6,88 milliárd forint. 

A lista élén továbbra is Erling Haaland, a Manchester City fenoménja áll, 180 millió eurós értékkel, ami körülbelül 68,76 milliárd forint.

Szoboszlai Dominik tehát nem csak Magyarország, de a Liverpool FC büszkesége is. Ezen kívül, Szoboszlai és társai nem csak a pályán, hanem azon kívül is példát mutatnak, amint azt a csapat legutóbbi karitatív tevékenysége is bizonyítja.

A Liverpool FC férfi csapata, köztük Jürgen Klopp menedzser és a játékosok, hétfő délután a szokásos éves karácsonyi látogatást tettek az Alder Hey Gyermekkórházban. A csapat tagjai időt szántak a kórház kis betegeire és családjaikra, közös fényképezkedéssel és LFC ajándékok osztogatásával hoztak örömet az ünnepek előtt. Emellett találkoztak a kórház személyzetével is, akiknek Jürgen Klopp kifejezte köszönetét és elismerését.

A Liverpool menedzsere, így nyilatkozott a látogatásról: 

„Minden évben, amikor idejövünk, lenyűgöz a szülők és a személyzet pozitív szelleme. Látható, hogy a gyerekek jó kezekben vannak. A csapatunk tagjai is érzik ezt a pozitív hatást. Tudjuk, hogy ezek a pillanatok hosszú távú emlékeket jelentenek majd a gyerekeknek. Az Alder Hey kórház kiváló hely, ha gyermekünknek szüksége van ellátásra.”

Gill Kennedy, az Alder Hey VIP-menedzsere, hozzátette:

„A Liverpool csapatának látogatása minden évben kiemelkedő esemény számunkra. Ezek a karácsonyi látogatások felejthetetlen emlékeket szereznek a gyerekeknek, családoknak és a személyzetnek. A karácsonyi időszak különösen nehéz lehet a kórházban, de a futballhősökkel való találkozás valódi álommá válik a gyerekek számára, és nagyban hozzájárul a lelkük emeléséhez. Hálásak vagyunk a Liverpoolnak a folyamatos támogatásért.”

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)