Az indiai labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a címvédő Mohun Bagan SG együttese 2-1-es vereséget szenvedett a rekordbajnok Mumbai City FC otthonában. A fordulatos találkozó végén hatalmas tömegverekedés alakult ki, amelynek eredményeképpen összesen hét piros lapot osztottak ki.

A Mohun Bagan SG és a fővárosi Mumbai City FC is veretlenül várta az idei szezon eddigi legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését. A nézők pedig meg is kapták a drámát – méghozzá több szempontból is. Már a meccs elején, a 13. percben egy talpalás miatt kiállították a hazaiak egyik játékosát, ezután pedig az emberelőnyt pedig gyorsan gólra is váltotta a címvédő. Az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében búcsúzó Mumbai City aztán még az első félidő végén egyenlíteni tudott. 

A második félidő még alig-alig kezdődött el, de máris újabb drámai fordulatot vett a párharc: két kőkemény becsúszás miatt két piros lapot kapott a Mohun Bagan, így már a hazaiak  voltak többen a pályán. A 73. percben a Mumbai meg is szerezte a vezetést, amely végül győztes gólnak bizonyult. A diadallal Mumbai a tabellán utolérte pontszámban a Bohun Sagan csapatát. Az csak hagyján, hogy egy újabb kiállítás miatt a 88. perc után már csak 9 a 9 ellen játszottak a csapatok, a lefújást követően hatalmas tömegverekedés alakult ki, amely után további két hazai- és egy vendégjátékos kapott piros lapot. 

Gyors fejszámolás után kijön, hogy a találkozó végül hét piros lapot osztottak ki, ami igazán rendkívülinek számít. (A mérkőzés végi tömegjelent az alábbi videó végén látható)

(Origo)

(Borítókép: Két focista verekedik. Illusztráció: simonkr/Getty)