Sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat szilveszter másnapján, ha néhány apróságra odafigyelünk.

Közeleg év utolsó napja, amikor mindannyian búcsúzkodunk az óévtől, majd ünnepeljük az újévet. A kötelező bulizás/berúgás nem hivatalos világnapján általában az is iszik, aki egyébként év közben nem szokott, és sokan ilyenkor nem ismernek határokat. Aki okosan „taktikázik” viszont megúszhatja a január elsején fellépő másnaposság kellemetlen tüneteit. Íme néhány tipp, hogyan érhető el mindez!

Ne keverje az italokat!

Az első és legfontosabb: a bor+sör+pálinka+pezsgő kombó végtelenített verziója nem a legokosabb dolog, bár kétségtelenül vonzó lehet, ugyanakkor még a legjobban megedzett gyomrot is megzavarhatja, ezért érdemes minimalizálni a bevitt alkoholos italok típusait.

Egyen is!

A sós és zsíros ételek kifejezetten hasznosak lehetnek, ne ilyenkor figyeljen a kalóriákra és a diétájára, a karácsonyi kajálásokkal már úgyis átlépett ezen.

Hajnalban már jöhet valami, ami nem alkohol

A víz egészen jó választás lehet, így enyhítheti, sőt, ha jól csinálja, akár el is kerülheti a dehidratáció miatt fellépő kínkeserves szenvedést, vagyis másnap képes lehet normálisan élni a napját. 

Másnap igyekezzen minimalizálni a szervezetét ért károsodásokat!

Szerencsére számos módon lehet kármentesíteni, ha önt is utoléri a macskajaj. A legfontosabb, hogy ne újabb adag alkohollal sokkolja a már amúgy is megterhelt szervezetét. Minden egyéb folyadék (de főleg víz) sokat javíthat az állapotán. 

(player.hu)

(Borítókép: Pezsgővel ünneplő emberek újévkor. Illusztráció: Prostock-Studio/Getty)