Egy Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 típusú gép kényszerleszállást hajtott végre az ablak kiszakadása miatt. Széleskörű vizsgálatot indítottak el az ügyben.

A baleset után azonnal 65 hasonló repülőgépet állítottak le és vizsgálnak át alaposan. A Portlandban landolt gépen 177 utas és személyzet tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg.

Az incidens után az Alaska Airlines vezérigazgatója, Ben Minicucci bejelentette a gépek átvizsgálását, és kijelentette, hogy csak a szükséges karbantartási és biztonsági ellenőrzések után állnak vissza ezek a gépek a forgalomba.

A repülőgép 16 000 láb magasságban volt, amikor a kényszerleszállást megkezdték.

A közösségi médiában terjedő képek és videók döbbenetesen mutatják meg a kiszakadt ablakot, ami a gép hátsó harmadában található.

A Boeing, valamint a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács is nyilatkozott az esetről, mindannyian a részletek felderítésén és a biztonsági protokollok megerősítésén dolgoznak. A Boeing 737 Max gépekkel kapcsolatban korábban több biztonsági probléma is felmerült, így a mostani eset csak tovább növeli a típus körüli aggodalmakat.

(Borítókép: egy Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 típusú repülőgép. Fotó: Getty Images)