Tervezik a 2024-es utazást? Először ellenőrizzék le ezt a listát! Bemutatjuk azokat a népszerű turistacélpontokat és látványosságokat, amelyeket idén nem fog tudni meglátogatni.

Utazási lázban ég? Akkor figyeljen, mert vannak olyan helyszínek, amelyek idén nem lesznek a turisták számára elérhetők. A világ folyamatosan változik, és ez az utazási tervekre is kihatással van. Vannak népszerű célpontok, amelyek ideiglenesen zárva tartanak, de vannak olyanok is, amelyek sajnos már a múlté. Nézzük, melyek ezek a helyszínek a CNN cikke alapján:

  • Pompidou-központ, Párizs: A kortárs művészeti műkedvelőknek idén szünetet kell tartaniuk a Pompidou látogatásától. A központ egy 260 millió eurós, azaz körülbelül 98 milliárd forintos felújításon esik át, ami azt jelenti, hogy egy ideig nem lesz látogatható.
  • Splash Mountain, Florida és Kalifornia: A Disney parkokban található Splash Mountain, egy rönkcsúszdás hullámvasút, amelyet eredetileg a Dél dala című film ihletett, átalakítás alatt áll. A művet sokáig kritizálták, mert az NAACP egy korábbi kijelentése szerint "a rabszolgaságot dicsőítő" elemeket tartalmazott. Most azonban a kaliforniai Disneylandben és a floridai Disney Worldben található attrakció egy új megjelenést kap, amelyben A hercegnő és a béka című film elemeit fogja tükrözni.
  • Az operaház fantomja, New York: A Broadway kedvelőinek szomorú hír: Az operaház fantomja című ikonikus musical, amely 35 évig és közel 14 ezer előadáson keresztül kápráztatta el a közönséget, 2023-ban búcsút intett a New York-i színpadnak. Az operaház fantomja a Broadway valaha volt leghosszabb ideig futó show-jává vált, ezzel megelőzve olyan népszerű musicaleket, mint a Macskák vagy a Nyomorultak.
  • Elefánt-szikla, Tajvan: Ez a népszerű tajvani látványosság, amely nevéhez hűen egy elefánt ormányára hasonlított és egyben kedvelt fotózási helyszín is volt, 2023. december 15-én sajnálatos módon a tengerbe omlott. A sziget északkeleti partvidékén található helyszín már régóta veszélyben volt az erózió miatt, és 2010 óta nem volt látogatható, amely tovább növelte ennek a különleges természeti képződménynek a legendás státuszát.
  • Notre Dame, Párizs: 2019-ben a világ szeme Párizsra szegeződött, amikor a Notre Dame-székesegyház lángokba borult. Ezután azonnal megindultak az adományok özöne a történelmi nevezetesség helyreállítására. Emmanuel Macron francia elnök eredetileg a híres templom modernebb átépítését támogatta, azonban a hagyománytisztelők álláspontja érvényesült, így a 850 éves épületet eredeti formájában újítják fel. A Notre Dame-székesegyházat a tervek szerint 2024 decemberében nyitják meg újra a nagyközönség számára.

(Borítókép: Notre Dame katedrális. Fotó: Getty Images)