A labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében a Fiorentina tizenegyespárbaj után kerekedett felül a Bologna együttesén. A meccs hosszabbításában a győztes csapat hátvédje, Yerry Mina futball pályán ritkán látható megmozdulása miatt került a figyelem középpontjába.

A Barcelona korábbi játékosa aljas szabálytalanságot követett el

Időről időre előfordul a focipályákon, hogy szokatlan, furcsa vagy éppen gusztustalan és aljas szabálytalanságokat követnek el a játékosok. A közelmúltból megemlíthető például Luis Suárez esete, aki harapásaival – is – világhírűvé vált. A Fiorentina jelenlegi játékosában és Luis Suárezben nemcsak az közös, hogy mindketten játszottak a Barcelona csapatában, de az is, hogy kifejezetten ritkán látható szabálytalanságot követtek el a pályán. 

A Barcelonában is megfordult kolumbiai válogatott hátvéd a Bologna elleni mérkőzés 110. percében – rögtön a becserélését követően – elképesztő szabálytalanságot követett el:

egy hatalmasat belecsípett ellenfele, Joshua Zirkzee mellbimbójába.

A botrányos megmozdulás után a holland támadó lennmaradt a földön, majd a csapattársak, az edző és maga a sértett is jelezték a bírónak az esetet, ám a játékvezető nem adott sárga kapot Minának.

Yerry Mina with a squeeze on Zirkee 109'
byu/Chelseatilidie insoccer

Nem ez volt azonban a kolumbiai védő egyetlen emlékezetes jelenete a meccsen: a büntetőpárbajban, miután belőtte a saját 11-esét, bizarr táncmozdulatokkal ünnepeltette magát.

Mina whips out some dance moves after converting a great penalty.
byu/Chelseatilidie insoccer

A mérkőzést végül a Fiorentina nyerte meg a büntetőpárbaj után, ezzel ők jutottak a következő fordulóba.

(Borítókép: Yerry Mina. Fotó: Getty)