Az Európai Bizottság alelnöke különleges tervvel állt elő, hogy bevonzza a fiatalokat a szavazófülkébe. Az énekesnőtől nem állnak távol a politikai kampányok, így akár még össze is jöhet a terv.

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján beszélt új javaslatáról, aminek segítségével meg szeretné növelni az Európai Unió a fiatalok részvételi arányát az idei európai parlamenti választásokon. A görög politikus szerint egyszerű a probléma megoldása, csak meg kell kérniük Taylor Swiftet, hogy szóljon rajongóinak, hogy menjenek el szavazni.

Senki sem tudja jobban mozgósítani a fiatalokat, mint a fiatalok. A fiatalok könnyebben részvételre buzdítják társaikat, mint mi, biztosok

– idézte a Politico Schinast, aki egyből ki is fejtette, hogy énekesnő csapatában van olyan személy, aki követi a választások előkészületeit, így ő tudja jelezni az Európai Bizottság kérését Taylor Swiftnek. Az énekesnő ráadásul pont Európában fog turnézni a tavasszal, nem sokkal az EP-választások előtt.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az énekesnő beáll egy politikai esemény mellé. Négy éve például javasolta a 272 millió Instagram-, és 94 millió X-követőjének, hogy vegyenek részt az Egyesült Államok választásán, sőt, akkor azt is elárulta, hogy ő Bident támogatja.

Margaritis Schinas sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú az európai demokrácia szempontjából, hogy a fiatalok nagy számban vegyenek részt a júniusi EP-választáson.

(Politico)

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: GettyImages)