Gordon Ramsay megosztotta egyik legfontosabb tanácsát: az étlap bizonyos részéről soha nem szabad rendelni a mesterséf szerint.

Gordon Ramsaynek a világ hét országban ötvenhat étterme van, pályafutása során pedig összesen tizenhét Michelin-csillagot szerzett – bár jelenleg ebből csak hét aktív. A sztárséf főzéssel kapcsolatos televíziós műsorai, mint például a Gordon Ramsay – A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) és Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell's Kitchen) hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. Ezek tükrében nem csoda, hogyha ételről van szó, akkor a skót séf szavára rengetegen adnak. 

A korábban futballistának készülő mesterszakács nemrég egy interjúban osztotta meg mindenkivel, hogy milyen tanácsai vannak azok számára, akik étterembe látogatnak.

Óvakodjunk azoktól az éttermektől, amelyek mindenféle bizonyíték nélkül dicsérik magukat.

– mondta Ramsay, és hozzátette, ha a „híres” vagy „az ország legjobbja” címeket olvassuk anélkül, hogy bármivel igazolnák ezeket az elismeréseket, az mindig legyen gyanús. Ramsay ezután többek között azt is elárulta, hogy az étlap melyik részéről nem érdemes rendelni. 

Ezek nem mások, mint a specialitások, főleg akkor, ha az étlap ezen részén látványosan sok fogás van felsorolva.

A különlegességek azért vannak, hogy az este folyamán elfogyjanak. Ha 10 különlegességet sorolnak fel, az nem különleges.

– segítette az étterembe járókat Gordon Ramsay.

(Ladbible)

(Borítókép: Gordon Ramsay. Fotó: Leon Bennett/Getty)