Az egyik legismertebb szállásfoglaló portál, a Booking.com idén is nyilvánosságra hozta, hogy adataik alapján melyik helyek lesznek az év legfelkapottabb úti céljai.

A Booking közzétette a tíz legfelkapottabb úti célt összegző listáját, amelybe azon desztinációk kerülhettek be, amelyek 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. idején az 1000 legtöbbet foglalt úti cél között voltak, emellett pedig folyamatos, dinamikus növekedést kellett produkálniuk a látogatók számában – derül ki a SchengenVisaInfo.com cikkéből.

A listára minösszesen 3 európai ország fért fel és azok közül is csak egy fért fel a dobogóra. Az albániai Vlora a lista második helyét szerezte meg, maga mögé utasítva a mexikói Meridát. Vlora gyönyörű strandjairól híres, ami megfizethető árakkal párosul, így nem csoda, hogy sokan járnak ide nyaralni.

Az ötödik helyet egy bájos holland város, Valkenburg szerezte meg, ami büszkélkedhet egy különleges barlangrendszerrel és egy kastéllyal, de a gyönyörű táj is rengeteg turistát vonz be. A hetedik a németországi Chemnitz lett, ami remekműveiről és kulturális intézményeiről ismert.

A győztes azonban a Japán, Kjúsú-szigeten található Beppu lett.

A Japán város elsősorban geotermikus forrásairól lett világhíres. Íme a teljes lista 2024 legfelkapottabb úti céljairól:

  1. Beppu, Japán
  2. Vlora, Albánia
  3. Merida, Mexikó
  4. Portland, USA
  5. Valkenburg, Hollandia
  6. Buenos Aires, Argentína
  7. Chemnitz, Németország
  8. Rotorua City, Új-Zéland
  9. Panglao, Fülöp-szigetek
  10. Cairn, Ausztrália

(SchengenVisaInfo.com)

(Borítókép: Utazó férfi. Fotó: GettyImages)