Egy chicagói férfi egy 26 milliárd forintos perrel vág vissza azoknak a nőknek, akik férfiak személyiségi jogaikkal visszaélve beszélik ki őket a neten egy „Are We Dating The Same Guy?”, azaz Ugyanazzal a férfival randizunk? nevű Facebook-csoportban.

A 32 éves Nikko D’Ambrosio egy 75 mllió dolláros, azaz valamivel több mint 26 milliárd forintos pert indított 27 nő és egy férfi ellen, akik belegyezése nékül osztották meg képeit és nevét az „Are We Dating The Same Guy?” nevű Facebook-csoportban.

Az Unilad beszámolója szerint a csoport azzal a céllal jött létre, nők megoszthassák egymással beszámolóikat azokról a toxikus, vagy veszélyes férfiakról, akikkel randiztak vagy együtt voltak korábban, így más nők el tudják kerülni azt a megpróbáltatást, amin ők keresztül mentek. Azonban a vád szerint vannak olyan alcsoportjai az oldalnak, ahol a felhasználók visszaélnek a férfiak személyiségi jogaival.

Potenciálisan férfiak ezreit rágalmazták meg a csoport tagjai ezeken az online bejegyzéseken keresztül és a közösségi médiacsoport privát státuszának és erősen moderált taglistájának köszönhetően nincsenek tisztában az ellenük irányuló támadásokkal kapcsolatban

– olvasható a keresetben.

D’Ambrosio úgy látja, hogy rágalmazásnak és magánéletének megsértésének, valamint doxingnak, azaz a személyének azonosítására alkalmas adatainak interneten történő közzétételének volt kitéve, mivel az alperesek a vele való randizás során szerzett tapasztalataikból osztottak meg történeteket.

„Nagyon gyorsan nagyon ragaszkodóvá vált” – írta a csoportban az egyik beperelt nő, aki állítólag egy fotót is közzétett a férfiról és azt állította, hogy D’Ambrosio a pénzével és a munkájával kérkedett.

Folyamatosan arról beszélt, hogy ne akarjam látni a rossz oldalát, különösen, amikor üzleti hívásokat intéz

– fogalmazott a hölgy.

D’Ambrosio elismerte, hogy találkozott a bejegyzés írójával egy kulturális eseményen, ami után kölcsönös beleegyezéssel lefeküdtek egymással, ami után még volt pár randijuk, de soha nem kezdett kizárólagos kapcsolatot a hölggyel. Az említett hölgy bejegyzésére és a megosztott képre aztán több másik, a csoportban lévő nő is reagált.

Több mint egy éve randiztam vele párszor – mindig azt mondta, amit hallani akartam, míg nem szakítottam vele, utána ghostolt... Én távol tartanám magam tőle

– írta az egyik hozzászóló.

D’Ambrosio a perben azzal vádolja a hölgyeket, hogy hamis és rágalmazó kijelentéseket tettek róla.

Az alperesek a felperesről szóló felháborító, kegyetlen és rosszindulatú hazugságaikat annak tudatában közvetítették, hogy az állítások hamisak, vagy gondatlanul figyelmen kívül hagyták, hogy igazak vagy sem

– olvasható a keresetben, amiben D’Ambrosio kifejti, hogy a bejegyzések „személyes megaláztatáshoz, lelki gyötrelemhez és szenvedéshez, érzelmi stresszhez, szorongáshoz, elmaradt jövedelemhez” vezettek, ami miatt 75 millió dollárra pereli a nőket és a Metát, a Facebook anyavállalatát.

(Unilad)

(Borítókép: Bíró. Fotó: GettyImages)