A chicagói rekordhidegben számos Tesla-tulajdonos kénytelen volt töltőállomáson hagyni a járművét, mert azt nem lehetett feltölteni.

A chicagói téli hideg megállíthatatlanul tombol, és ez különösen nehéz helyzetbe hozta a helyi Tesla-tulajdonosokat. Egyeseknek teljesen lemerült az autójuk akkumulátora és még a töltőállomásokon sem tudtak segíteni rajtuk. Egy helyi tévéállomás, a WLS beszámolója szerint több mint tíz Tesla-tulajdonosnak kellett otthagynia a gépjárművét, miután hiába várták, hogy feltöltődjenek.

Az elmúlt héten Chicagóban a hőmérséklet drasztikusan leesett, a szélhűlési értékek pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint -20 és -30 fok között ingadoztak. Oak Brookban, egy Chicago melletti városban egy sofőr azt mondta, hogy két nap alatt összesen hat órát töltött egy töltőállomáson, de a végén így sem sikerült feltöltenie a Tesláját.

A vállalat a honlapján azt írja, hogy a hidegben az autók több energiát fogyasztanak, mert fűteniük kell az utasteret és az akkumulátort is. Azt tanácsolják, hogy hidegben, ha lehet, tartsák az autókat töltőn, és figyeljenek arra, hogy a töltöttségi szint ne essen 20 százalék alá, mert az segíthet a hideg hatásainak csökkentésében. Azt is javasolják, hogy az autó előmelegítése segíthet az akkumulátor felmelegítésében és a jobb teljesítmény elérésében.

Bár a Tesla tanácsokat adott a hideg időben való autóhasználathoz, a chicagói példák rávilágítanak, hogy a tényleges körülmények között az autók több problémával szembesülhetnek. A cég a konkrét esetekre még nem reagált.

(Borítókép: Tesla