Cristiano Ronaldo a 2023-ban szerzett 54 góljával és bátor nyilatkozataival hívta fel magára a figyelmet a dubaji Globe Soccer díjátadón.

A futballvilág krémje összegyűlt Dubaj fényűző díszletei között a Globe Soccer díjátadó ünnepségen, ahol a portugál futballcsillag, Cristiano Ronaldo 54 góllal a világ legeredményesebb gólszerzőjévé koronázta magát, egy merész nyilatkozattal rukkolt elő. A sztár nem fogta vissza magát: 

Nézzenek rám, 39 évesen is jobban nézek ki, mint valaha, és még a fiatal oroszlánokat is lehagyom a pályán 

– mondta büszkén, hozzátéve, hogy ő maga is meglepődött a saját teljesítményén, amellyel még a futball nagyágyúit, mint Erling Haaland, Harry Kane és Kylian Mbappé is maga mögé utasította.

Azonban nem csak a góljaival hívta fel magára a figyelmet, Ronaldo ugyanis egy merész állítással is előrukkolt: szerinte a Szaúd-Arábiában folyó labdarúgás már most is a világ élvonalába tartozik, sőt a francia bajnokságot is lekörözi. 

A szaúdi bajnokság versenyképesebb, a jó munkához idő kell, de mi már most jobbak vagyunk, mint a francia bajnokság 

– mondta magabiztosan.

A futball-ikon továbbá elárulta, hogy még legalább tíz évig a pályán kíván maradni, ami nem csak a rajongókat, de a kritikusokat is meglepte. A közösségi médiában sem hagyták szó nélkül a sztárfocista kijelentését: míg egyesek Ronaldo gólszerző képességeit méltatták, addig mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a Szaúd-Liga színvonala még mindig nem éri el a top európai ligákét. 

Nem igazán dicsekedhetsz a gólokkal Szaúd-Arábiában, tesó!

 –  írta egy felhasználó, míg egy másik kommentelő szerint Ronaldo csak a szaúdiak fizetett ügynöke lehet.

Ronaldo egyesek szerint a modern futball megtestesítője, mások szerint pedig csak egy futballista, aki már rég lejárt lemez. Egy biztos, a futballvilág sosem unatkozik, amíg Cristiano Ronaldo a pályán van!

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images)