Egy repülési tanácsadó szerint érdemes vörösbe öltözni, ha kitüntetett figyelemre vágyunk, mert attól magasabb státuszúnak gondolnak minket.

A piros ruhát viselők, jobb kiszolgálást kaphatnak a repülőgépeken a más színekbe öltözöttekhez képest – derül ki az utazási tanácsadással foglalkozó Airplane Tips cikkéből.

A cikk szerint személyzet tudat alatt fontosabbnak vagy magasabb státuszúnak érzékelheti a piros ruhát viselő utasokat, ami jobb, figyelmesebb kiszolgálást eredményezhet. Ezek szerint tehát, ha azt szeretnénk, hogy a repülés során elsőrangú bánásmódban részesüljünk, érdemes beépítenünk a piros színt a szettünkbe.

A New York Post szerint ezt a „The Red Dress Effect” (piros ruha effektus) nevű jelenséget tanulmányok is alátámasztják, amik szerint a vörös vagy piros ruhát viselő nőket vonzóbbnak tartják a férfiak. A Journal of Evolutionary Psychology folyóirat szerint ez amiatt van, mert a vörös erőteljesebb és dominánsabb, mint más színek.

A Science Daily arra hívja fel a figyelmet, hogy a vörös szín az éberséget is növeli, valamint az emberek reakcióideje is gyorsabb a piros színre. Ezek alapján az Airplane Tips azt írja, hogy mivel a piros képes megragadni a figyelmet, vonzalmat kelt, valamint magabiztosságot és tekintélyt sugároz, a légitársaságok személyzete és a biztonsági személyzet jobban favorizálja a piros ruhás utasokat, így számos pozitív hatása lehet annak, ha vörösben indulunk útnak.

(New York Post

(Borítókép: Repülőtéren várakozó férfi. Fotó: GettyImages)