Érdemes meghallgatni, hogyan utaznak azok, akik a munkájukat is a levegőben töltik, ugyanis sok olyan apró trükkje van a légiutas-kísérőknek, amik kellemesebb élménnyé tehetik a repülést.

Mindig ablak melletti ülést foglalnak

A légiutas-kísérők szerint járhat némi kényelmetlenséggel az, ha repülés közben használnunk kell a mosdót, mert meg kell kérnünk szomszédunkat, hogy álljon fel, de még így is megéri mindig ablak melletti ülést foglalni. Természetesen nem csak azért, hogy gyönyörködni tudjunk a kilátásban.

A gép oldalánál lévő üléseknek nagyobb a láb- és testtere, köszönhetően a repülő formájának görbe kialakítása miatt, így a szakértők szerint ezek a legkényelmesebb ülések és a légiutas-kísérők is erre szavaznak.

Mindig viselnek fényvédőt

Akár az ablak mellé ülünk, akár a gép közepénél kaptunk helyet, a légiutas-kísérők szerint fontos, hogy utazás előtt bekenjük magunkat magas SPF faktorszámú fényvédővel, mert a repülő ablakán keresztül sokkal magasabb a káros fénysugárzás kibocsátás aránya, mint a földön.

A Business Insider beszámolójában a légiutas-kísérők elárulták, hogy nagyon gyakran találkoznak olyan utasokkal, akik felhúzott napellenző mellett utaztak, ami miatt leégett az arcuk, fejfájásuk és hányingerük lett.

Távol ülnek a mosdótól

A repülőgép személyzete szerint a legrosszabb ülések a középső és szélső soron, egyből a mosdóhelyiségek mellett elhelyezkedő ülések. Mielőtt valaki félreérti, nem a szagok okoznak problémát, hanem az állandó mászkálás, ami miatt nem lehet ezeken a helyeken pihenni.

Ráadásképp a vécé lehúzása kifejezetten hangos és jól hallható ezeken a helyeken, ami még tovább nehezíti a kikapcsolódást.

Mindig kényelmes ruhákban utaznak

A légiutas-kísérőknek rendszeresen kiöltözve kell utazniuk a repülőgépeken, így érthető, ha a szabadságuk alatt, inkább kényelmes ruhákban indulnának útra, hogy könnyebben tudjanak pihenni.

Azonban ennek nem csak kényelmi okai vannak, ugyanis elmondásuk szerint azért is jó, ha laza ruhákat viselünk, mert soha nem lehet tudni, utazás közben milyen helyzetbe kerül az ember, egy vészhelyzet esetén pedig a sportos ruhákban pedig sokkal könnyebb a mozgás.

Visznek magukkal egy olcsó papucsot

A légiutas-kísérők minden utazásra magukkal visznek egy olcsó, mondhatni „kidobható” papucsot, azért, hogy ha bármi történik a cipőjükkel, akkor le tudják azt cserélni. Ez azokban az esetekben is jól lehet, ha mondjuk kimegy a bokánk, ami miatt megtagad a lábunk, így egy rendes cipőt már nem tudunk felhúzni.

Ráadásul az úti célunk elérésekor is hasznos lehet a plusz papucs, különösen akkor, ha a szállásunkon nem kapunk előre becsomagolt, tiszta szobapapucsot.

Mindig van náluk nasi

Természetesen a repülőgépeken lehet ételt és italt vásárolni, de sokkal praktikusabb és olcsóbb, ha már utazás előtt bevásárolunk kedvenc rágcsálnivalóinkból, a légiutas-kísérők is így szoktak tenni.

A bekészített nassolnivaló pedig az utazásunk alatt is jól jöhet, ha valahol megéheznénk.

(Business Insider)

(Borítókép: Férfi a reptéren. Fotó: GettyImages)