Kiadta Magyarország legolcsóbb eladó ingatlanjainak listáját az ingatlan.com. A legalacsonyabb árú modell nagyjából annyiba kerül, mint egy jobb minőségű elektromos bicikli.

Bőven 10 millió forint alatt vannak hazánk legolcsóbb eladó ingatlanjai, amelyeknek a négyzetméterára jóval alulmarad a budapesti 1 milliós, a Balaton közelsége miatt az ennél magasabb, Somogy megyei 1,1 milliós, illetve még az országos 670 ezer forintos átlagos négyzetméterárhoz képest is.

Az ingatlan.com adatai alapján egy „átlagos” magyar ingatlan 83 négyzetméteres és 55 millió forintot ér. 

Vannak azonban ennél jóval olcsóbb eladó lakások, illetve házak is, amelyek közül a hirdetési portál nemrég egy kalap alá gyűjtötte a legolcsóbb fővárosi, illetve vidéki ingatlanokat.

A három legolcsóbb budapesti ingatlan

3. A legolcsóbban eladó budapesti ingatlanok közül a dobogó harmadik fokára egy, a VI. kerületi Lovag utcában található 36 négyzetméteres tégla lakás került, amelyet 8,7 millió forintért, vagyis 241 ezer forintos négyzetméterárért értékesítenek. Az „igényes környéken”, az Operaház vonzáskörzetében található ingatlan azért is ilyen olcsó, mert egy felújítandó szuterén. A hirdetés szerint ugyanakkor „nem dohos és nem is vizesedik”, illetve saját villanyórával és új csatornarendszerrel rendelkezik.

2. A második helyezett egy 31 négyzetméteres, első emeleti egy szobás, galériás lakás műanyag nyílászárókkal, fa bejárati ajtókkal, biztonsági ráccsal, klímával és elektromos kandallóval a VIII. kerületi Orczy úton. Az ára 7,9 millió, négyzetméterenként 254 ezer forint. Az egyetlen buktatója, hogy haszonélvezettel terhelt. „A haszonélvező egy hölgy és kb. 40 éves!” – áll a hirdetésben.

1. A fővárosban a jelenleg legolcsóbban kapható ingatlan egy IX. kerületi 35 négyzetméteres szuterén tégla lakás a Ferenc körúton. Négyzetméterenként 171 ezer, összességében tehát 6 millió forint az ára. A hirdetés szövege szerint az ingatlan új nyílászárókkal rendelkezik, a hivatalosa besorolása raktár, de irodának, üzletnek és lakhatási célra is alkalmas, ugyanakkor felújításra szorul.

via GIPHY

A három legolcsóbb vidéki ingatlan

3. Huszonháromezer forint/négyzetméterért, összesen 2,99 millió forintért eladó egy 114 négyzetméteres tégla lakás Nemeske Görösgalpusztán. A lakás a helyi kastélyban található, „erősen felújítandó”. Az eladó kiemeli, hogy a vételár tartalmazza az egy hektáros terület egy hatodát, illetve, hogy a „közelben van bolt, buszmegálló, munkalehetőség pedig helyben a Hunlandnál”. Ráadásul a falusi CSOK is igénybe vehető. 

2. A második legolcsóbb vidéki ingatlan egy társasházi lakás Salgótarjánban, a Zöldfa úton 2,5 millió forintért. Az 1 + 2 félszobás lakás alapterülete 48 négyzetméter, így a négyzetméterár 52 ezer forintra jön ki. Feltöltős villanyóra és vízszolgáltatás van a lakásban, a gázórát viszont leszerelték. A közös költség 5 ezer forint havonta. „Szegény környék. Üzletek, orvos, gyógyszertár a városrészben elérhető közelségben található” – írják a hirdetésben.

1. Az ország legolcsóbb eladó ingatlanja jelenleg 1,99 millió forintba kerül a dombóvári Erzsébet utcában. A 46 négyzetméteres tégla lakást négyzetméterára 43 ezer forint. A hirdetés szerint egy „felújítandó 2 szobás házrész”, amelynek a minősítése lakás. Vezetékes víz és villany van. A hirdető kiemeli továbbá, hogy az ingatlan csak egy összegben vásárolható meg, ami nem is csoda, tekintve, hogy nagyjából annyiba kerül, mint egy jó minőségű elektromos bicikli.

(Borítókép: Egy ház makettje. Illusztráció: Getty Images)