Hatalmas meglepetés történt az Australian Open elődöntőjében. A hazai idő szerint ma reggeli összecsapáson Jannik Sinner könnyedén, 3-1-re legyőzte a címvédő Novak Djokovicsot, aki ezzel egy hosszas sorozatot szakított meg.

Jannik Sinner 6:1, 6:2, 6:7 (8), 6:3-ra legyőzte Novak Djokovicsot, így bejutott az Australian Open döntőjébe, ahol a Medvedev-Zverev párharc győztesével találkozik az idei év első Grand Slam döntőjében. 

A szerb teniszezőt ezt megelőzően sosem győzték még le elődöntőben az Australian Openen, emellett pedig hat év után először veszített meccset Melbourne-ben.

A mérkőzést megelőzően Djokovic tökéletes mérleggel rendelkezett az Australian Open elődöntőiben (és döntőiben is), mind a tíz alkalommal megnyerte a versenyt, amikor ott volt a négy között. A szerb teniszező a csúcstartó is az ausztráliai Grand Slamek tekintetében, 10 alkalommal nyerte meg a rangos tornát. 

Ezúttal viszont semmi nem akart összejönni a világelsőnek. Djokovics 6-1-re kapott ki az első játszámban. A 24-szeres Grand Slam-bajnok a folytatásra sem pörgött fel, fogadóként teljesen esélytelen volt, ő maga viszont kétszer is elbukta az adogatását, emiatt láthatóan végig frusztrált maradt a meccs alatt. 

(eurosport)

(Borítókép: Novak Djokovics. Fotó: Julian Finney/Getty)