Jürgen Klopp, a Liverpool FC sztáredzője nemrégiben bejelentette távozását, de most kiderült, hogy a döntés mögött valójában felesége, Ulla Sandrock áll.

Szinte sokkolta a Liverpool szurkolóit a hír amikor megtudták, hogy Jürgen Klopp, a Vörösök karizmatikus vezetőedzője távozik a klubtól. Amikor Klopp kilenc évvel ezelőtt a csapathoz érkezett, azt ígérte, hogy elszántsággal és energiával tölti meg a klubot, és ezt be is váltotta, hiszen a csapat számos trófeát gyűjtött be az ő vezetése alatt, beleértve az Angol bajnoki címet (2019–2020), az UEFA-bajnokok ligáját (2018–2019), az UEFA-szuperkupát (2019), az Angol ligakupát (2021–2022), az Angol szuperkupát (2022), és az Angol kupát is (2021–2022). 

De most úgy tűnik, az ügy hátterében sokkal több van, mint amit eddig gondoltunk. Kiderült, hogy nem Klopp döntött a távozásról, hanem a felesége, Ulla Sandrock győzte meg erről. 

Klopp és Sandrock 2005 óta élnek házasságban, és nem ez az első alkalom, hogy Ulla nagy szerepet játszik a férje karrierdöntéseiben. Korábban már lebeszélte arról, hogy a Manchester United edzője legyen, 2022-ben pedig a Liverpoolnál éppen meggyőzte őt, hogy szerződést hosszabbítson a Vörösöknél. 

Ulla maradni akar, és jó férjként mit teszel, ha a feleséged maradni akar? Maradsz. A legfontosabb szerződés az életemben, amit aláírtam, azt Ullával kötöttem!

– mondta akkor Klopp.

A Liverpool FC edzőjének és feleségének Formby városában található otthonában állítólag már korábban megegyeztek, hogy Klopp csak további két évet marad a klubnál – annak ellenére, hogy a szerződése négy évre szólt. Két évvel ezelőtt még nem lehetett tudni, hogy a klub ilyen sikeres lesz, de úgy tűnik, a feleség kérését Klopp komolyan veszi.

Jürgen Klopp jövője egyelőre bizonytalan, több nagy klub neve is felmerült már kapcsán, köztük a német válogatott, a Barcelona és a Bayern München. 

(Borítókép: Jürgen Klopp és felesége Ulla Sandrock. Fotó: Getty Images)