Ebben a cikkben azokat a személyeket mutatjuk be, akik egészen rendkívüli történetekkel bírnak a lottógyőzelmükkel kapcsolatban.

A tescós futár

Az Észak-Írországban élő Jonny Johnston családja remek év elé néz, ugyanis január elején megnyerték a hatos lottó főnyereményét, azaz 3,8 millió fontot (közel 1,7 milliárd forintot).

A tescós futárként dolgozó Johnston december 23-án tudta meg, hogy telitalálata lett a nemzeti lottón. A győzelme után azt is elárulta, hogy 20 éve mindig ugyanazt a hat lottószámot tette meg, és éppen azelőtt szállította ki az ünnepi finomságokat, hogy megtudta volna, hogy milliárdos lett. 

Bár sokan azon nyomban kilépnének a munkahelyükről, ha ekkora összeget nyernének, Johnston másképp tett: az ünnepi hajtásban nem akart ennyi terhet a kollégáira sózni, ezért becsülettel ledolgozta az ünnepi műszakot. A karácsonyi ételekhez szükséges alapanyagok így eljutottak a háztartásokba, és senki nem maradt ünnepi vacsora nélkül.

„Még mindig nem tudom elhinni, hogy ez történt. Egy álom vált ezzel valóra számomra és a családom számára. Mindig keményen dolgoztam, és a nyeremény segítségével olyan dolgokat is megengedhetünk magunknak, amelyekről korábban csak álmodoztunk” – mondta Johnston, hozzátéve: valamilyen formában továbbra is dolgozni akar majd.

Dupla győzelem

Mi jobb, mint nyerni a lottón? Ha kétszer nyer valaki! Ez történt egy amerikai férfival, aki 12 millió dollárt nyert, majd néhány napra rá újabb 26 millió dollár ütötte a markát egy másik sorsoláson.

Soha nem késő

Egy horvát férfi a legszerencsésebb és egyben a legszerencsétlenebb ember is a világon. Luka Pavlović hétszer megúszta a halált, mielőtt 2003-ban megnyerte a lottót. Úgy tűnik, hogy az élet végül megjutalmazta őt ennyi tragédia után. 

Pavlović élete során túlélt egy vonatbalesetet, egy repülőgép-balesetet, egy buszbalesetet, két autóbalesetet, egy busz el is ütötte, illetve túlélte azt is, ahogy lezuhan egy szikláról.

Végül 74 éves korában megnyerte a horvát lottó főnyereményt, amelynek értéke egy millió dollár volt akkoriban.

A kapzsi fiú

Amikor valaki milliókat nyer a lottón, már-már magától értetődő, hogy a környezetében is mindenki boldog lesz, remélve, hogy kap egy darabot a hatalmas tortából. Pontosan ez történt azzal az asszonnyal is, aki 51 millió dollárt nyert az amerikai Mega Millionson.

A fia azonban kissé mohó volt: nem a nyeremény egy részét, hanem az egészet magának követelte.

A kétségbeesett édesanya a hatóságokhoz fordult, miután a fia elvette a sorsjegyét, amelyről azt állította, hogy az övé. Szerencsére az anya bebizonyította, hogy a jegyet a saját megtakarításaiból vásárolta meg és végül a vagyona csak egy részét osztotta meg a fiával.

(Borítókép: Jonny Johnston pezsgővel, miután megnyerte a lottót. Fotó: Liam McBurney/Northfoto)