A házaspárok szexuális élete változatosabb, mint gondolnánk - egyesek hetente többször, mások évente alig pár alkalommal hancúroznak.

A szex mindenki életében fontos téma, és a kutatók sem hagyják figyelmen kívül. Különösen érdekli őket, hogy milyen gyakran bújnak ágyba a házasok. Kiderült, hogy nincs egységes recept: van, aki heti többször is gyakorolja a hálószobai sportot, míg mások szinte sosem.

Az amerikai házaspárok például évente átlagosan 80 alkalommal szeretkeznek - ez havi hat, heti egy-két szeretkezést jelent. De ne felejtsük, a számok csak átlagok, a valóságban hatalmas különbségek vannak. 

Egy hosszú távú kutatás, amely 40 év alatt 30 000 házaspárt figyelt meg, azt mutatta, hogy a heti egy alkalom már boldogságot hoz a kapcsolatokba. De ha mindennap szexel valaki, az már nem feltétlenül növeli a boldogságot. 

A különböző szexuális igények a házasságokban teljesen normálisak. Ami igazán számít, az az, hogy mindkét fél elégedett-e a mennyiséggel és minőséggel.

Végül pedig, bár meglepő, de vannak teljesen szexmentes házasságok is. A Newsweek szerint a házaspárok 15-20%-a évente kevesebb, mint 10 alkalommal szeretkezik. Ennek oka lehet fizikai, lelki, vagy akár gyógyszeres befolyásoltság is.

(Borítókép: fiatal boldog pár az ágyban. Illusztráció: Getty Images)