Egy hűtőszekrényt a hátára erősítve futott az éjszaka közepén az angliai Stevenage-ben élő Daniel Fairchild, akit a rendőrség vett üldözőbe, mert tolvajnak hitték. Kiderült, a férfi csak a maratonra edzett.

Különös módját választotta a londoni maratonra való felkészülésnek a Stevenage nevű településen élő Daniel Fairchild. A 34 éves férfi egy 25,7 kilogrammos hűtőszekrényt erősített a hátára és úgy indult futni, hogy a plusz terheléssel továbbfejlessze az állóképességét.

A fitnesz fanatikus angol lakos nem a legjobb időpontot választotta az edzésre, ugyanis sötétedés után vette a nyakába a várost, a járőröző rendőrök pedig tolvajnak hitték.

A zsaruk végül villogót kapcsoltak, majd miután sikeresen utolérték Fairchildot, félrehúzódtak és megállásra kényszerítették a lelkes futót. A kikérdezés során a férfi közölte velük, hogy csak a maratonra edz a hűtővel, amelyet Tallulahnak nevezett el, és amely az ő tulajdona.

„Azt mondták, meg kellett állítaniuk, hogy megtudják, mi a fene folyik itt. Megkérdezték, honnan van a hűtőszekrény, és miért a hátamon hordom. Részletesen elmeséltem nekik a maratonra való felkészülésemet, és hogy ez az egész annak a része. A végén az egyik rendőr már azzal viccelődött, hogy tudom-e, ha a Currys-től rendelek, akkor ők kiszállítják nekem” – mesélte Daniel Fairchild, akit végül útjára engedtek az egyenruhások. A férfi egyébként a Diabetes UK nevű vállalat nevében fog futni az április 21-én rendezett londoni maratonon, hogy ezzel segítse az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdő barátját. Reményei szerint nagyjából 10 ezer fontot, vagyis 4,4 millió forintot fog gyűjteni a szervezetnek.

(Borítókép: Daniel Fairchild egy hűtőszekrénnyel a hátán edzett a londoni maratonra. Fotó: Northfoto)