Szinte mindenki ismeri Michael Jackson Thriller című számát, nem kevesebben az ahhoz tartozó klipet és a benne látható ikonikus „holdjáró” táncmozdulatokat. Vajon hányan látták azonban azt a felvételt, amelyen a különleges koreográfiát egy vízidisznó adja elő? Ugye nem sokan? Mi most megmutatjuk!

Nem mindennapi felvételt tett közzé a Miami-beli Zoológiai Vadon Élő Állatok Alapítványa (Zoological Wildlife Foundation) az Instagramon a hónap elején. A videón a park egy lakója, egy vízidisznó látható, amely jellegzetes, apró mozdulatokat tesz a medencéjében. Ha a felvételt hang nélkül nézzük, csak egy vízben lépegető emlőst látunk, ám ha elindítjuk Michael Jackson kép alatt futó Thriller című számát, a piciny lépések azonnal stílusos holdjárássá válnak.

A bébi vízidisznó minden reggel megmártózik a vízben, a gondozók pedig kifigyelték a jellegzetes mozgását, meglátva benne a Jackson-szerű mozdulatokat. Több sem kellett, egy nap kamerát ragadtak és megörökítették a pillanatot.

A felvétel hatalmasat futott a közösségi médiában, mostanra több mint 12 és félmillióan látták.

Élőben is egyre többen kíváncsiak a sztárállatkára, aminek folytán a park látogatottsága a hónap eleje óta folyamatosan növekszik. A rajongók névötletekkel is bombázni kezdték az alapítvány vezetőségét, amely végül úgy döntött, választ egyet a javaslatok közük. A vízidisznó végül az Eve nevet kapta, amit az állatkert szóvivője azzal indokolt, hogy a kisállat pont karácsony este érkezett hozzájuk.

A parkban egyébként nem először okoznak mulatságot a vízidisznók: legutóbb más állatok ketreceibe szökdöstek át, ezzel felettébb vicces pillanatokat okozva a látogatóknak.

(Borítókép: Egy vízidisznó és Michael Jackson. Fotó: Getty Images)