Egy több mint dupla annyi idős nővel jött össze a 48 éves Mart Soeson. A férfi újdonsült párja eredetileg a nagyapja felesége volt, ám az idősebbik Soeson halála után egymásra talált a 103 éves özvegy és fogadott unokája.

Elfriede Riit ebben a hónapban ünnepli a 104. születésnapját, jelenlegi párja pedig a halott férje unokája, a nála közel 56 évvel fiatalabb Mart Soeson. Kapcsolatuk legnagyobb akadálya azonban nem a hatalmas korkülönbség, hanem az, hogy a férfi észt állampolgár és állandó vízum hiányában nem tud elég időt együtt tölteni a matuzsálemi korú ausztrál özveggyel.

A Daily Mail cikke szerint Riit és Soeson kapcsolata 2016-ban vált komollyá, a férfi ekkor igényelt először vízumot. Bár az ideiglenes engedélyt megkapta, állandó tartózkodásra csak akkor lenne jogosult, ha nőül venné az asszonyt, ám ő hallani sem akar a frigyről, ugyanis úgy véli, az igaz szerelemben nem fontos a papír, valamint néhai férje halála után újból már nem szeretne házasodni. Mégis, a jogi hercehurcák annyira megviselték Riit, hogy kerekesszékbe került és be kellett költöznie egy idősek otthonába.

Mart Soeson látogatóvízummal továbbra is rendszeresen látogatja a párját, akivel ilyenkor általában felkeresik a barátaikat, istentiszteletekre járnak és tévéznek. Ezen kívül a férfi minden téren a gondját viseli az asszonynak, akit elvisz a szükséges szakorvosi vizsgálatokra és a hallókészülékében is rendszeresen elemet cserél.

„Elfriede életkörülményeinek megváltozása nem befolyásolta a kapcsolatunkat. Szeretjük egymást, lelkileg és érzelmileg továbbra is kapcsolatban vagyunk. Ausztráliába költöztem, sok évet áldoztam Elfriede jóllétéért és a mi valódi elkötelezettségünkért. Ő a férjének tekint engem annak ellenére, hogy hivatalos polgári házasságot sosem kötöttünk” – magyarázta Mart Soeson, hozzátéve, hogy nincsenek nagy tervei a jövőre nézve. Szerelmével lépésről lépésre haladnak előre és hálásak azért, amit az élet hozhat még nekik.

(SzeretlekMagyarország)

(Borítókép: Egy fiatalabb férfi és egy idősebb nő keze. Illusztráció: Getty Images)