Azt eddig is tudtuk, hogy sok olyan dolgot dobnak ki a kukában az emberek, ami másnak még értékes lehet, de arra az összegre, amit egy baltimore-i édesanya „összekukázott” nincsenek szavak.

A baltimore-i Jennifer Lleras igazán különleges asszony. A 40 éves, több gyermekes édesanya a nagybevásárlások alkalmával nem csak a különböző szupermarketeket látogatja meg, hanem immár 20 éve rendszeresen megnézi a szemetesládákat is.

Lleras a New York Postnak mesélt arról, hogy már két évtizede kutat az emberek által kidobott tárgyak között.  Annak ellenére teszi mindezt, hogy anyagilag nem lenne rá szüksége, ugyanis egy sikeres hozzátette marketingügynökséget vezet, és kifejezetten jól megél ebből. Amikor arról faggatták, hogy mégis miért csinálja akkor a „turkálást” a következőt válaszolta: 

„Szórakoztatónak találom.

Olyan, mint egy kincsvadászat!

Talán hetente egyszer megyek ki - amikor elintézek valamit, mindig megnézem a szemetes konténereket”

A 40 éves nő rengeteg értékes dolgot talált már az évek során. Nem hordott ruháktól kezdve az élelmiszereken át az iskolai felszerelésekig sok olyat talált már, aminek nem a szemétben lett volna a helye. Az elmúlt évben Jennifer talált egy teljesen működőképes Roomba porszívót, egy otthoni biztonsági rendszert, számtalan ékszert, egy dizájner kézitáskát és több konyhai eszközt is. 

Ha összeadom mindazt, amit találtam, könnyen 100 000 dollárt ér

– mondta Jennifer Lleras, a közel évi 35 millió forintot érő szokásáról. 

(twn)

(Borítókép: Szemetesládák. Illusztráció: Aleksandr Zubkov/Getty)