Az utasok sokszor maguknak okoznak kellemetlenségeket egy amerikai légiutas-kísérő szerint. A stewardess éppen ezért elárulta, hogy mi a három legnagyobb hiba, amit repülés során elkövetnek az emberek. Íme!

Egy amerikai stewardess, aki Carolineként vezeti az Instagram-oldalát, először 2022-ben írta le ezeket az alábbi hibákat, amelyeket jobb elkerülni az utasoknak, ha repülőgépre szállnak. A felvétel  mostanában ismét gyakaran bukkan fel a közösségi oldalakon, a 30 éves nő pedig azóta azt is elárulta, hogyan lehet ezeket kijavítani. Íme a három leggyakoribb hiba!

1. Átszállás

Az első gyakori hiba a reptereken – sokszor feleslegesen – eltöltött idő hossza. Caroline szerint sokan nem figyelnek oda a csatlakozások időpontjaira, vagy túlhosszú várakozási időt adnak meg két átszállás között, ezek pedig gyakran felesleges stresszhez vezetnek.

„Ha átszállással foglalunk, győződjünk meg arról, hogy legalább két óra van a két járat között” – ajánlotta Caroline, mondván, hogy a nyári csúcsidőszakban gyakran előfordul, hogy a járatok késnek, ugyanakkor a több tíz órás várakozás is frusztráló lehet egy reptéren. 

2. Délutáni, esti repülés

Caroline elmondta, sokan elkövetik azt a hibát, hogy délutánra vagy estére foglalják a repjegyüket. Az ő tippje: vegyünk repülőjegyet kora reggelre, így kisebb az esélye a késésnek.

„Tudom, hogy senki sem akar hajnali 3-kor kelni, hogy elérje az 5 órakor induló járatot. De ígérem, minél korábban indul a járat, annál simábban megy minden” – vallja a stewardess.

3. Applikáció

A harmadik hiba, amit az utazók elkövetnek, hogy nem töltik le annak a légitársaságnak az applikációját, amelyiknél foglaltak, vagy online megvették a jegyüket.

Sokat segít, amikor a repülőtéren vagy 

– állítja a légiutas-kísérő, aki elmondta, hogy az alkalmazás tájékoztatja az utasokat a késésekről, a csatlakozó járatokról és arról, hogy melyik kapuhoz kell menniük.

(twn)

(Borítókép: Stewardess. Illusztráció: Hispanolistic/Getty)