Nem mindennapi történeteket osztottak meg felhasználók a közösségi médiában arról, hogy milyen különböző módokon próbáltak átvészelni egy szakítást. Önnek is ismerős közülük egy-egy módszer? Szavazzon!

Egy szakítás sosem könnyű, a továbblépésben pedig egyénenként változó, hogy kinek mi segít  a leginkább. A WMN nemrég összegyűjtött több történetet is arról, hogy ki hogyan birkózik meg a szívfájdalommal, és míg a különböző módszerek között egy-egy magától értetődik, olyanok is szerepelnek közöttük, amelyek kifejezetten meglepőek. Alább most mi is közöljük ezeket a taktikákat, a cikk végén pedig szavazhat, hogy ezek közül van-e olyan módszer, amelyet már ön is alkalmazott.

Környezetváltás

Ez egy kézenfekvő módszer, ugyanakkor nem minden esetben megoldható. Bár egy fájdalmas szakítást követően jó ötletnek tűnhet, hogy távol költözzünk a másiktól, szükség esetén munkahelyet váltsunk, az életünket azért nem érdemes feladni azért, mert valakivel vakvágányra kerültünk. Ennek ellenére sokan vannak, akik így döntenek, sőt olyanok is akadtak, akik azóta sem tértek vissza abba a városba, ahol elszenvedték a szakítást.

Úgy éreztem, hogy ha kilőném magam a Holdra, akkor sem lennék tőle elég messze

– írta egy felhasználó.

Garatra!

Legtöbb esetben ránk, urakra jellemző, hogy előszeretettel folytjuk alkoholba a bánatunkat. Előfordul azonban, hogy a nők sincsenek ezzel másképp. Egy hölgy, aki az egyik fesztiválon egyszer összeismerkedett egy férfival, majd másnap a megbeszéltek szerint találkoztak az úr sátra előtt, a férfi csak annyit mondott: „Most ne, itt a menyasszonyom.”

Ezután jó ötletnek tűnt az abszint. Jött az eső. A következő kép, hogy beleülök egy pocsolyába, és nem vagyok hajlandó kimászni.

Felejtős szex

Általában erre is a férfiak hoznak több példát, de a hölgyek számára is alkalomadtán ismerős lehet a taktika, hogy valaki mással próbálnak vigasztalódni egy fájó szakítást követően. Az általános különbség egy férfi és egy nő között ilyen helyzetben, hogy míg a férfiak ezekkel az alkalmakkal tényleg kieresztik a gőzt, a nők inkább annál rosszabbul érzik magukat.

„Az első nagy szerelmemen próbáltam túltenni magam úgy, hogy összejöttem egy red flag bohóccal. Annyira nagyon akartam gyógyulni és hinni benne, hogy másfél évig együtt voltunk, de persze csak többet ártott, mint használt. Végül is sikerült megbékélnem az első szakítással és megszabadultam attól a majomtól is. [...] Tanulságos volt, hogy semmiképpen sem egy új kapcsolat a gyógyír egy előző kapcsolat gyászidőszakában” – vonta le a tanulságot egy újabb hölgy, míg mások ennek az ellenkezőjéről számoltak be állítva, hogy végül egy felejtősnek induló afférból alakult ki életre szóló kapcsolat.

Sokkterápia

Ez már egy szokatlanabb módja a továbblépésnek, de a beszámolók szerint erre is akadt példa. Egy lány például évekkel ezelőtt a félelmeivel szembeszállva felült egy extrém vidámparki hintára, hogy így töltse fel a boldogsághormon-raktárát. Bár sikerült endorfinsokkot kapnia, nem teljesen úgy, ahogy várta.

„Azon az estén a vurstli fő attrakciója én voltam. A végtelennek tűnő produkcióm abból állt, ahogy bemutattam, eszméletlenül hogyan hat a gravitáció rongybaba végtagjaimra, majd az ájulásból felocsúdva sikoltoztam, hogy meg fogok halni. A földre szállást követően meglepő, de szinte újjászületve éreztem magam, és hazaérve egy kiadósat aludtam.”

Testi változások

Rengetegszer hallani arról, hogy valaki egy szakítást követően átfesteti a haját, piercinget rakat vagy tetoválást varrat. A különböző külsőségbeli változtatások egy abszurd példáját hozta ugyanakkor egy nő, aki egy fájdalmas elválás után semmilyen szőrtelenítőt nem volt hajlandó alkalmazni a teste egyetlen szegletén sem. „Amikor már nagyon áldatlan volt az állapot, fogtam egy borotvát, és megtettem, amit kellett,

és mintha ezzel a fájdalmat és a veszteség érzését is leborotváltam volna magamról, rituális szertartásként. [...] Ezzel túl is tettem magam a dolgon.”

„Hatósági” jóváhagyás

Mind ismerjük, amikor egy-egy hölgyemény, esetleg úr kicsit túlmisztifikálja a helyzetet. Legalábbis a másik oldalról mindig így tűnik, éppen ezért egy fiatal nő egy alkalommal kiakadt a legjobb barátnőjének, hogy bárcsak létezne valamilyen független hatóság, amely jóváhagyná az igazát, miszerint kettejük közül a férfi nem volt korrekt.

„Pár nap múlva jött egy hivatalos(nak tűnő) ajánlott levél valamelyik 'bíróságtól', hivatalos fejléccel, címzéssel, formázással. Az állt benne, hogy megállapítják, hogy igenis jogos minden megélésem. Hivatkozásokkal, indoklással. Aláírásként pedig a legjobb barátnőm neve szerepelt. Azóta, ha nem találom a kiutat gázlángozós utókattogásból, megírok egy ehhez hasonló levelet fejben magamnak, ami egy életre szóló vizualizációs támasz azóta is az ehhez hasonló helyzetekben.”

Ön melyik továbblépési taktikát próbálta már?

(Borítókép: Egy fiatal nő elszakítja egy exével közös képét. Illusztráció: Getty Images)