III. Károly király állapotával kapcsolatban egész héten záporoztak a hírek. Nemrég egy asztrológus fedte fel az Egyesült Királyság uralkodójával kapcsolatban, hogy milyen sorsot szántak neki a csillagok.

III. Károly királyról nemrég közölte a palota, hogy rákkal küzd. A betegségével kapcsolatos hírek mellett Nostradamus vele kapcsolatos jóslatát is bemutattuk, nemrég pedig egy asztrológus is felfedte az uralkodó jövőjét aszerint, hogy mit mondanak a csillagok. 

Mint arra az nlc.hu szakembere felhívta a figyelmet, III. Károly király a Skorpió jegyében, Oroszlán aszcendenssel született 1948. november 14-én. Horoszkópja „tetején” a fogyó Hold azt üzeni, hogy egész életében titokban kell sóvárognia arra, amit szeretne, és amiről azt hiszi, hogy boldoggá teszi majd. A korona, a szerelem és a vágy, hogy nagy tetteket vigyen végbe, mind olyan életre szóló, titkos vágyként tűnik fel III. Károly képletében, amelyek csak akkor teljesülhetnek be, amikor már nincs elég lehetősége ahhoz, hogy kiélvezhesse azokat.

Ha ebből indulunk ki, való igaz, hogy III. Károly király nagyon későn ért révbe mind a szerelemben, mind pedig a karrierben. Élete szerelmét, Kamillát csak nagyon későn vállalhatta fel, a korona pedig csak tavaly került fel hivatalosan a fejére. Rátérve azonban az uralkodó jelenére, a legégetőbb kérdés, amely mindenkit foglalkoztat, az Károly egészsége. Az asztrológus szerint a király egészségének alakulására nem könnyű egyenes választ adni, annyi azonban bizonyos, hogy a horoszkópjában van egy, az életének gyökeres változására utaló jelzés, amely összefügg az úgynevezett halál fényszögekkel. 

„Amikor a horoszkópunkban azt látjuk, hogy itt a vég, egyvalami biztos, valaminek itt a vége, valamiről le kell mondanunk, valamit el kell engednünk, valamit gyökeresen meg kell változtatnunk, ha élni szeretnénk. [...] Ha tudatosan 180 fokos fordulatot hozunk az életünkbe, és elengedjük azt, amit már nem tarthatunk meg, akkor ezek a sorsfordító, esetleg a halálnak is utat nyitó tranzit fényszögeink a segítőinkké válnak” – magyarázta az asztrológus. Hozzátette: Károly király életében az imént említett fordulatos időszak egészen május elejéig eltarthat, és miután a harmadik, egész életében elnyomott vágya, hogy királyként valami nagy dolgot vigyen végbe, ebben az időszakban végre arra is lesz lehetősége. Az asztrológus szerint egy, az egész országát érintő változást indíthat el, de ehhez szüksége lesz Vilmos hercegre, mint az egyik legnagyobb támaszára. Bár közel sem biztos, hogy a királynak lesz elég ideje magának véghez vinnie az álmát, a siker érdekében mindenképpen le kellene zárnia a függő ügyeit és rendeznie a feszült kapcsolatait.

„Arra biztatnám Károlyt, hogy béküljön ki Harry herceggel, és ami ennél is fontosabb, békítse össze a következő generáció tagjait. Még Katalin hercegnét és Meghan hercegnét is. Mert a horoszkópjuk szerint az Egyesült Királyság jövője múlik azon, hogy Vilmos és Harry herceg félre tudja-e tenni a különbözőségeit és fel tudja-e dolgozni a sérelmeit, no meg a köztük lévő elképesztő indulatokkal átszőtt testvérféltékenységet” – foglalta össze a lényeget az asztrológus,  valamint arra is rámutatott, hogy Vilmos lesz II. Erzsébet igazi és méltó utódja, aki a nevét nemcsak a történelemkönyvekbe, de az emberek szívébe is beírja majd. 

Vajon királyi asztrológusként lenne merszem megmondani III. Károly királynak, hogy mondjon le a fia javára, mert ez egy kiskapu, amin átlépve talán több időt nyerhet magának? Vagy inkább bujkálnék a palotában?  

– tette fel a költői kérdést az nlc.hu asztrológusa.

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Getty Images)