A magyar edző és Joshua Kimmich között hatalmas vita alakult ki a Bayern München legutóbbi meccsén.

Nem elég, hogy a Bayern München 3–2-es vereséget szenvedett a Bochum vendégeként, és már nyolc pont a hátránya a Bundesliga listavezetőjével, a Bayer Leverkusennel szemben, de a csapatnál hatalmas balhé is volt a hétvégén. 

„A 3–2-es végeredmény után heves vita és majdnem dulakodás alakult ki Joshua Kimmich és Lőw Zsolt között. Hihetetlen” – írta Patrick Strasser, az Abendzeitung újságírója. A Bild szerint az öltözőfolyosón történt az incidens, a magyar asszisztens edző és a német középpályás között Manuel Neuer csapatkapitány próbált békét teremteni,

ugyanis nem sok kellett hozzá, hogy akár fizikai kontakt is legyen edző és játékos között.

A vita abból fakadhatott, hogy Kimmich hibázott a Bochum első góljánál, ami valószínűleg közrejátszott abban, hogy a 63. percben lecserélték. A német válogatott játékosnak szemmel láthatóan nem tetszett a döntés, a kispadra is láthatóan felzaklatott állapotban ült le. 

A Bayern háza táján nem véletlenül nagyobb a feszültség a megszokottnál: zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a csapat, és a vezetőedző, Thomas Tuchel menesztését is rebesgetik. Bár Tuchel a lefújást követően nem jelent meg a sajtótájékoztatón, röviden nyilatkozott a történtekről.

„Pontosan tudom, mi történt, de az nem tartozik a nyilvánosságra. A futballban teljesen normális, ami történt, ha bizonyos határokon belül marad. És ez ott is marad” – mondta az esetről a vezetőedző.

(Borítókép: Lőw Zsolt a Bayern München edzőjeként. Fotó: Alex Grimm/Getty)