Egy férfi, aki a Beatles iránti rajongása határtalan: saját nevét John Lennonra változtatta, míg az unokáját Paul McCartney-nak nevezte el.

Bridgwater, Somerset - Egy Beatles-szuperrajongó, aki annyira odavan a legendás zenekarért, hogy John Lennonra változtatta a nevét, és egy Paul McCartney nevű unokával büszkélkedhet. A 72 éves John, eredetileg David Presley néven született, de a Beatles iránti szenvedélye annyira eltökélt, hogy 19 évvel ezelőtt úgy döntött, megváltoztatja a nevét. Így most már John Paul George Ringo Lennon néven ismerik a környéken. 

John háza, a somerseti Bridgwaterben, egy igazi Beatles-múzeum. A lakásában erre a célra egy külön szobát alakított ki, amely poszterekkel és szobrocskákkal van tele, és naponta akár öt órán át hallgatja kedvenc zenekarának dalait. Szenvedélyét nemcsak lelkesedése, hanem egy hatalmas gyűjtemény is tükrözi, amely pólókból, CD-kből, poszterekből áll, valamint számos Beatles-tetoválása is van.

Nem csak John, hanem családja is rajongója a zenekarnak. Lányának, Melanie McCartneynak van egy fia, akit szintén a zenekar egyik tagjáról, Paulról neveztek el. John, a nyugdíjas targoncavezető, elárulta: 

Egyszerűen megőrülök a Beatlesért, és amióta csak az eszemet tudom, azóta rajongok értük.

És ha ez nem lenne elég: rendszeresen Sgt. Pepper stílusú ruházatban jelenik meg a nyilvánosság előtt, és büszkén viseli körülbelül 100 különböző Beatles-márkájú pólóját, minden nap másikat húzva magára.

(Borítókép: egy fanatikus Beatles rajongó. Fotó: Northfoto)