Tizenhét éve él „boldog házasságban” az Eiffel-toronnyal Erika Eiffel amerikai íjásznő, aki azon kevesek egyike, aki tárgyakhoz vonzódik.

A világon számos parafília létezik, ezek egyike az úgynevezett objektofília, amelynek jelentése, hogy egy adott személy tárgyak iránt érez szexuális vonzalmat, illetve érzelmi kötődést. Az egyes kutatások szerint az autizmushoz és a szinesztéziához kapcsolódó szexuális devianciával élő személyek csoportja világviszonylatban alacsony számú, mégis akadt köztük, aki széleskörű hírnévre tett szert. Ő nem más, mint Erika Eiffel, született nevén Erika LaBrie, aki régebben a Golden Gate híd iránt táplált gyengéd érzelmeket és annak egy megszerzett darabjával élt nemi életet, ám később szerelembe esett az Eiffel-toronnyal, amellyel egy elkötelezettségi szertartás keretében 2007-ben összeházasodott, illetve a nevét is felvette.

Erikával annak idején számos riport készült, ezek egyikében elmondja, hogy állami gondozottként nőtt fel, az otthonban pedig több ízben lett szexuális visszaélés áldozata. Ezek után egyetlen célja volt, hogy meg tudja védeni önmagát. Távol-keleti harcművészetet és kardhasználatot tanult, majd belépett az Egyesült Államok Hadseregébe, ahol évekig szolgált. Végül poszttraumás stressz szindróma miatt kellett leszerelnie. Ezek után íjászkodni kezdett és világbajnoki címet szerzett. Elmondása szerint azért tudott ennyire kiteljesedni a sportágban, mert közel került az íjához, amelyet Lance-nek nevezett el.

Ez Eiffel-toronyba 2004-ben szeretett bele, majd három évvel később ceremóniát szervezett a párizsi nevezetességhez, hogy „hivatalosan” is összekösse azzal az életét. Vezetéknévnek felvette az Eiffel-nevet, azóta is boldogan él abban a tudatban, hogy házastársai viszonyban van az „Öreg hölggyel”, amelyet ő hímneműnek aposztrofál. Az egyetlen, ami aggasztja, hogy egy köztiszteletnek örvendő tárgy a „párja”, így pedig nem az övé egyedül.

(Földjáró)

(Borítókép: Eiffel-torony. Fotó: Getty Images)